Dit was OUTRAGEOUS in de Ancienne Belgique

Ik had mezelf voorgenomen dit jaar fris en fruitig op de Kunstberg te verschijnen, maar in plaats daarvan werd het veels te gezellig op OUTRAGEOUS — en dat was het waard. 

Al weken zeg ik tegen mijn vriend: dit jaar gaan we echt naar Belgian Pride. Ik was helemaal klaar om de clichés van mijn queerness in al haar glitterende regenboogkleuren te omarmen. Dat is me helaas niet gelukt, want ik heb weer eens te vroeg mijn kruit verschoten. Dat is het nadeel van een buitengewoon gezellige opening night. 

Mijn opening night in kwestie heette OUTRAGEOUS en ging door in de Ancienne Belgique. De line-up leek een beetje op een vleesgeworden Pride playlist, en gelukkig niet op z’n Eurovision Songfestivals. Met Mykki Blanco, COBRAH, LOTIC, TYGAPAW, Authentically Plastic, TAAHLIAH, Promis3 en BRYN haalde de AB grote en verrassende namen binnen voor deze eerste editie van een nieuw festival. Je gaat er je ook van afvragen waarom al die artiesten zo nodig hun naam in kapitalen moeten schrijven.

Lang verhaal kort, OUTRAGEOUS was een camp en cosy samenzijn waar ik nog maar flarden van weet: luchtkussen met Drag Couenne en Judassime aan de inkom, dronken meelallen met Mykki Blanco en band terwijl diens discobroekje de flashlights van een hele AB in het rond deed dansen, en COBRAH wiens zendertje niet werkte omdat ze “too wet” was. Ik leerde ook een Spaanse kennen die erbij was met haar gay best friend. “Ik deed vroeger alsof ik zijn vriendinnetje was zodat de pestkoppen hem met rust lieten.” Daar kreeg ze van mij een pintje voor, maar verder is het een beetje flou. 

Advertentie

 Gelukkig was fotograaf Maryan Sayd er om alles scherper vast te leggen vanop de front- en backstage. Alles wat ik nu nog moet uitvogelen is hoe ik de volgende keer zonder kater op die Pride geraak.


Volg VICE België en Maryan Sayd ook op Instagram.

Tagged:

Festival, Fotos, Muziek, België, Lhbt+, lgbtqia, AB, belgian pride

Meer
zoals dit
Vinyl-liefhebbers over de laatste plaat van hun leven
Gent, moeders en bekendheid: naar de roots van Bolis Pupul
Europa in de fik: lang leve kleine festivalletjes?
In het spoor van de LGBTQIA+ geschiedenis van Brussel
Mijn liefdesbrief aan Gilles Peterson
Oudjes met talent: beatmaking workshops in het woonzorgcentrum
DOUR 2022 in enkele foto’s
Liyo van He4rtbroken haalt voor ons haar cd’s van onder het stof