Publicitate

Am încercat cele mai stupide produse de înfrumusețare pe care le poți lua de pe net

Internetul e cel puțin un loc magic.

de Annie Lord; translated by Diana Pintilie
|
22 Iulie 2018, 8:13am

Articolul a apărut inițial pe i-D.

Amazon e un site plin de tot felul de drăcii care promit să te facă mai frumoasă. Pentru suma de opt lire, poți cumpăra o centură pentru față, care-ți estompează ridurile din jurul ochilor, iar pentru patru lire te poți alege cu un roller 3D de subțiere a nasului, care-ți va sculpta nasul așa cum ți-ai dorit dintotdeauna.

Publicitate

Cu toții am irosit timp în fața oglinzii, storcând coșuri și puncte negre și pensând firele de păr în plus. Însă, nu toți avem bugetul de a apela la chirurgie plastică, care să ne transforme peste noapte.

În spatele acestor device-uri de înfrumusețare, de la trainer pentru mușchii faciali la produse pentru buze mai pline, oamenii văd o fărâmă de speranță. Cei care cumpără așa ceva cred cu tărie în deschiderea unor noi posibilități: un cont de Instagram care roiește de urmăritori și genul ăla de față care primește invitații la petreceri.

Cu scopul explorării acestei relații fluctuante între identitate și frumusețe am rugat câteva prietene să testeze cele mai ciudate produse de pe internet și am discutat despre realitatea tristă că, oricât ți-ai bandaja fața într-o mască lycra sufocant de strâmtă, asta nu îți va dizolva bărbia prea mare.

Pelin

Conform Amazon, aparatul nazal Pelin operează folosind „vibrații cu microunde”, pentru „a stimula mai multe cartilaje interne” ca să ai un nas cu „o punte puternică, frumoasă și înaltă”. Scopul ar fi să-ți ofere acel look nazal a la Anna Nicole-Smith.

Ce părere are Pelin despre aparat?
„Frumusețea înseamnă să nu trebuiască să demonstrezi vreo ceva cuiva. Dacă-ți pasă de aspectul fizic, asta nu înseamnă că ești regresiv sau progresiv. Lipsa unor alegeri te face regresiv. Dar noi avem libertatea de a alege. M-am distrat cu produsele, dar după ce am aflat scopul lor real, mi s-a luat. Nu există obsesii în lumea distracției. Obsesiile induc stres.”

Maxim

Maxim poartă o centură de față pentru a reduce ridurile și pentru tonifierea mușchilor faciali. Ea de abia poate respira.

Ce părere are Maxim?
„Când mă simt bine, arăt bine și cred că pielea e cel mai bun exemplu pentru asta. Când sunt stresată, pielea mea devine aproape instant fadă și nesănătoasă. Când dorm și mănânc cum trebuie, radiază. Totul pornește de la o dietă echilibrată și un consum corespunzător de apă. Eu nu cred că cineva poate fi fericit tot timpul, așa că frumusețea pentru mine înseamnă să accepți și zilele rele, ca parte din viață.

Fiecare generație are propria metodă de a confrunta complexele, iar, în cazul nostru, evident e influențată de tehnologie. Dar mulți oameni nu-și permit chirurgie plastică și consideră că aceste produse îi pot ajuta. Eu sprijin în totalitate asta. Totuși, există un pericol de a profita de complexele oamenilor pentru câștig.”

Betty

Betty poartă un aparat de masaj pentru subțierea nasului. Este „ușor și portabil”, așa că „poți cu ușurință să-l iei cu tine oriunde.” Perfect. Nu ar fi deloc stânjenitor să porți acest accesoriu vibrator pentru nas, în timp ce te freci de străini la metrou.

Publicitate

Ce părere are Betty?
„Eu cred că frumusețea vine din interior. Pentru mine, să port toate chestiile astea mi s-a părut cam regresiv, în termeni de standard al frumuseții, în special pentru că multe produse sunt folosite pentru a altera aspectul natural, decât pentru a-l ajuta.”

„Eu nu am folosit niciodată produse de genul și consider că sunt constant băgate pe gâtul femeilor în societatea noastră, iar asta devine extenuant. În adolescență, am folosit lip gloss, fond de ten și unghii false, dar când m-am maturizat, am realizat că nu te ajută să capeți mai multă încredere în sine. Ba mai mult, produsele astea îți dau o stare ciudată și te disociază.”

Josephine

Josephine poartă un device din plastic, un face lifter, care suge toată pielea în exces care distruge vieți și cariere.

Ce părere are Josephine?
„Mereu îmi aduc aminte de Diane Vreeland care spunea: «Singura eleganță adevărată este mintea». Eu consider că frumusețea e la fel. Unele dintre cele mai drăguțe persoane pe care le cunosc sunt împăcate cu defectele lor fizice.

Filozofia mea de frumusețe are legătură cu masajul și drenajul limfatic. Ador să-mi folosesc mâinile. În termeni de produse, cu cât e mai simplu, cu atât e mai bine. Eu iau estrogen de câțiva ani, care mi-a schimbat gradual calitatea pielii și compoziția corporală. Așa că recomand cu încredere.

Aceste device-uri promit armonie estetică. Eu nu m-am simțit deloc radiantă. În momentul actual, citesc cartea lui Naomi Wolf, The Beauty Myth, așa că mă tot gândesc de ce aceste device-uri trag de chestii specifice decât de tipurile de frumusețe hetero-normative. Nu e ca și cum poți obține asta universal și nici nu e la fel de incitant.”

Sofia

Sofia poartă un trainer pentru mușchii faciali, conceput pentru a reduce excesul de grăsime din obraji și să accelereze dezvoltarea pomeților. Dacă faci exercițiile după muncă, cât timp te uiți la seriale, posibil să te trezești cu o față ca a lui Cate Blanchett.

Publicitate

Ce părere are Sofia?

„Eu cred că există două tipuri de frumusețe. Una construită de societate și una care provine din acceptarea corpului și identității tale. Frumusețea normativă posibil să nu se aplice și pentru tine, dar poți să ajungi într-un punct în care să-și placă de tine așa cum ești. Dar, ca să ajungi acolo, trebuie să te expui la diverse reprezentări de frumusețe fizică.

Majoritatea exercițiilor pentru mușchii faciali pot fi făcute fără nevoie unui aparat special. Produsele astea par ca niște jucării concepute pentru a mai ușura oamenii de niște bani.”

Mai multi de vice