Clipul pe care George Simion nu vrea să-l vezi îți arată momentul cu huiduieli din partea elevilor

George Simion spune că e aproape de popor, dar, în realitate, nu știe să vorbească decât pentru susținătorii lui – și aceia să nu fie în grupuri mari. Dacă cineva îl huiduie, nu-i nicio problemă: se rezolvă la montaj.

Dacă ești dintr-o generație mai veche, s-ar putea ca data de 5 septembrie să nu-ți spună mare lucru. Însă pentru zoomeri azi a început, cu bune, cu rele, școala. Ca de obicei, ăsta e un pretext pentru politicieni să mai ciupească niște simpatie, deși ultimul lucru de care au nevoie elevii e încă un discurs sforăitor despre importanța educației, în timp ce România e pe ultimele locuri din Uniunea Europeană când vine vorba de procentul alocat din PIB pentru asta. Dar altceva e mai important acum.

Publicitate

Întâiul populist al țării George Simion s-a întors la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, unde a absolvit liceul, ca să vorbească la debutul anului școlar. Obișnuit cu băile de mulțime, atât la protestele anti mască care i-au adus popularitatea, cât și la nunta de tip bâlci cu influențe de Corneliu Zelea Codreanu, Simion s-a trezit aici că vorbește nu unor susținători AUR, ci în fața unor puștani care nu dau doi bani pe mizeriile fără fond pe care le zice el de obicei.

Rezultatul? Mai mulți elevi de la „Lazăr” nu numai că nu au fost impresionați de deputatul pe care-l au în față, ba chiar au început să-l huiduie. Colegul nostru Mihai Popescu a văzut asta la fața locului, orice-ar spune Simion. Contactat de Digi24, politicianul a declarat că e „o minciună cap-coadă”.

O minciună chiar există și e în clipul pe care politicianul l-a publicat pe pagina lui de Facebook – filmat profi, aranjat sunetul, trase cadrele alea deosebite din liceu, printre elevi.

Publicitate

Cum l-a caracterizat o cititoare VICE, într-un comentariu la clipul nostru filmat din mijlocul elevilor: „Dacă te uiți pe profilul lui, vezi un clip de mai puțin și îți dau lacrimile.”

În caz că te-ntrebai de ce doamne iartă-mă ar fi invitat George Simion la festivitatea de deschidere a anului școlar de la „Lazăr”, chiar dacă a absolvit acolo, nu există un răspuns direct. Conducerea liceului a dat-o la întors și a zis că nu a fost invitat la ceremonie, ci le-a „făcut surpriza să participe”, așa că l-au invitat să ia cuvântul. Probabil așa s-a apucat și să filmeze pe holuri prezența lui. Că toți putem face asta, nu?

De fiecare dată când minte, George Simion strigă „minciună!”

George Simion în timpul prezenței sale la „Gh. Lazăr”

După cum s-a văzut până acum, Simion nu prea știe ce-i ăla „nu” – când a fost dat afară de la conferința suveraniștilor de la Madrid pentru că nu era invitat, liderul AUR a zis că lucrurile nu stau chiar așa. Până și extrema dreaptă din Spania s-a declarat șocată că acesta a pretins în niște tweeturi că participă la eveniment alături de PNȚCD. E de ajuns să asculți interviul făcut de G4Media ca să vezi cum Simion se contrazice singur în declarații.

Simion a mințit și când a zis că protestele față de restricții au fost „spontane”, iar AUR nu a avut nimic de-a face cu organizarea lor. La fel, discursul lui a fost făcut praf de data asta de către un jurnalist de la RFI.

În curtea liceului „Lazăr”, George Simion le-a zis elevilor „mă știți de pe Facebook și TikTok”, dar adevărul e că niciun zoomer nu dă doi bani pe demagogia lui și a celorlalți din AUR care-și justifică vederile extremiste cu „patriotismul”.

Simion pierde masiv când e pus în față cu oameni care nu aderă din principiu la ce încearcă el să vândă, adică majoritatea românilor. Stilul lui de a face politică e simplu și eficient pentru o parte din electorat: faci circ în plenul Parlamentului, intri într-un război al declarațiilor cu alți politicieni și-i iei de guler ca să pară că te lupți cu „sistemul”, încerci să intri neinvitat la o televiziune, în timp ce nu faci absolut nimic concret din ce ai putea să faci ca deputat al României. Simion e om de TikTok, dar nu tiktokul ăla pe care stau zoomerii.

După ce și-au creat capital politic de pe urma restricțiilor cauzate de pandemie, George Simion și colegii de la AUR au rămas fără cea mai importantă parte a discursului lor. S-a văzut atât la protestele care au urmat, cât și la bâlciul care ar fi trebuit să fie „nunta secolului”, dar a performat mult sub așteptări. 

Acum, Simion revine în forță cu minciuni și declară că de fapt nu e nicio criză energetică în România și pregătește un nou protest, pe 2 octombrie, în care va cere alegeri anticipate. Problema lui e că se face că uită că nu mai e un outsider. Și el face parte din sistem.

Tagged:

aur , Politică

Mai
multe articole similare
Protestele AUR au devenit un teambuilding în care George Simion plimbă români prin țară
M-am dus în Londra la nunta unor români și-am dat peste o înmormântare cu un milion de oameni
„Venim după cei ca tine!” Am fost victima abuzului, că unii bărbați români caută dușmani în ceilalți
Cifrele care-ți arată cum merge cu adevărat România, oricât ar umfla politicienii realitatea
Cele mai importante două motive pentru care România are nevoie de păduri, în special de cele noi
Filmele românești pe care poți să le vezi în Delta Dunării și să nu regreți că te-nțeapă țânțarii
Tot ce voiai să știi despre scandalul Blue Air, dar ți-era teamă să afli ca să nu te umpli de nervi
Cum a ajuns Iohannis să fie acuzat c-ar forța Poliția să ia 600 de BMW-uri de la prietenul lui