Fotografii de la festivalul SAGA care-ți arată că Arena Națională e pentru mai mult decât fotbal

Festivalurile din România sunt mai diversificate, mai numeroase și mai atractive ca niciodată. Și București are, în sfârșit, unul cum trebuie. Am fost acolo în prima zi.

În iunie 2022, poți nota data, Arena Națională din București a devenit în sfârșit un loc al distracției dincolo de fotbal. Sigur, au mai fost concerte, au mai fost alte evenimente aici, dar despre ce-ți vorbesc eu acum e SAGA Festival. Se întâmplă pe stadion și împrejurul lui într-una dintre cele mai bune zone din Capitală și când vine vorba de transport, și când te gândești la verdeață, aer mai curat și spațiu cât să faci tot felul de activări pentru un astfel de eveniment.

Din ce-am văzut în prima zi a festivalului, și ce mi-au zis și alți oameni, e cea mai mișto locație. Și e de înțeles. E un stadion imens pe care să se întâmple lucrurile. Dacă ai obosit un pic stai în tribune, dacă vrei să simți energia mulțimii și-a muzicii stai pe gazon, în fața scenei.

SAGA Festival se întâmplă între 3 și 5 iunie și după ce în 2021 am apucat să-ți arăt hainele de festival, în 2022 am zis să fiu prin zonă încă din prima zi. Mi-am făcut de treabă pe la activările brandurilor, de la machiaj și vopsit părul până la remixat. Iar când vine vorba de mâncare ai cam toate rulotele și felurile de mâncare care te-ar putea interesa.

Publicitate

La cântare a fost viață bună la scena hip-hop, unde i-am prins pe Spike, Guess Who și CTC, iar pe main am dat peste DJ Snake și Timmy Trumpet.

Un moment din spectacolul lui James Hype pe scena Spark. Fotografie via SAGA Festival / Facebook

Vedere de pe stadion, către cer și scenă. Fotografie via SAGA Festival / Facebook

E și asta o cale de-a face lumină. Fotografie via SAGA Festival / Facebook

Cred că e locul în care dacă cineva te întreabă cum să se îmbrace nu-i poți spune decât „cum vrei”, că o poți face fix cum îți trece prin cap. Așa l-am și remarcat pe un tip care era îmbrăcat ca Iisus. Am mai văzut și că-s mulți străini veniți pentru festival, dar și oameni pe care mi-i aduc aminte de la ediția din 2021. Îți zic, e un semn că București avea nevoie de un festival cum trebuie, iar acum că-i pe Arenă e ce trebuie.

Uite și-o schemă drăguță din zona eco și sustenabilitate. La intrare primești un token cu care îți iei prima băutură. De acolo, dacă vrei altă băutură, trebuie să duci sticla goală la băutura anterioară. Dacă nu, plătești cinci lei în plus.

Altfel, în prima zi au fost vreo 50 de mii de oameni. E abia a doua ediție a SAGA și mai sunt două zile. Sigur, mai sunt oameni care se plâng de gălăgie sau de aglomerație. Ce să zic, pot spune că-i înțeleg cât mă pregătesc pentru a doua zi de festival și pot lăsa scrise vorbele astea de la însuși Gică Petrescu, alt mare consumator de petreceri și voie bună: „Nu vreau nicio mutră tristă, stând cu nasul în batistă.”

Fotografii din prima zi a festivalului SAGA, înainte să înceapă cu adevărat nebunia de seară

Golden Hour a căpătat alt sens la festivalul SAGA

Tagged:

Muzică

Mai
multe articole similare
Tipul speriat de dragoni și alte povești dubioase adunate de barmani la festivalurile românești
Tot ce trebuie să știi despre Untold dacă mergi pentru prima dată și nu vrei să ratezi nimic
Cum să te pregătești de Summer Well, de la transport și acces la bani
14 pași prin care să profiți de oferte când pleci într-un city break cu salariu de România
Sfaturile astea pentru Electric Castle te ajută să trăiești experiența de festival fără regrete
Festivalurile românești pe care să-ți spargi banii, de la Untold și Electric Castle până la Miez
Babardeală cu bucluc și-alte momente vesele și triste din vacanța mea în Tenerife
Viața de la Summer Well în 20 de fotografii care te fac să vrei să fii acolo la următoarea ediție