Foto

Kinderen en hun elektrische autootjes in de Kaukasus

Chris Pugmire werd meerdere malen van zijn sokken gereden door minderjarige brokkenpiloten en besloot ze vast te leggen als volwassen autobezitters.

door Christopher Pugmire
09 januari 2016, 6:00am

Het verkeer in en rond het Kaukasusgebergte is vaak levensgevaarlijk, en er gebeuren een hoop ongelukken op de weg. Dat is best gek als je bedenkt dat kinderen al op jonge leeftijd rondrijden in piepkleine speelgoedbolides. Ontzettend veel parken in het gebied, dat bestaat uit Azerbeidzjan, Abchazië, Georgië en het zuidwestelijke puntje van Rusland, hebben een 'kinderautohoek', waar miniatuurauto's klaarstaan voor kinderen die behoefte hebben aan een verzetje. De kids kunnen er een uitkiezen om vervolgens door de parken te crossen. Als de bestuurder nog te jong is kunnen de ouders ervoor kiezen om met een radiografisch bestuurbaar model zowel het kind als de auto schadevrij te houden.

Fotograaf Chris Pugmire werd meerdere malen van zijn sokken gereden door een minderjarige brokkenpiloot en besloot de kinderen en hun wagens vast te leggen als trotse, volwassen autobezitters.

Tagged:
Fotos
Auto
Géorgie
Vice Blog
Kaukasus
cruisen
Christopher Pugmire
Azerbeidzjan
skkkkkrttt
waggie