Ping Pong Tactics Speelt Nu Vooral Voetbal

De mannetjes zijn bijna volwassen geworden en hebben de plaat van het jaar gemaakt.

|
dec. 28 2011, 12:00am

Ping Pong Tactics zijn drie toffe jongens uit het Meetjesland. Aangezien ik uit Limburg kom, weet ik niet wat of waar dat is. Ik stel het me voor als een streek waar je nooit bergop hoeft te fietsen en je elke dag wafels kan eten bij je grootmoeder. Twee jaar geleden deden we al eens een interview met Ping Pong Tactics, en omdat ze maandag speelden op Autumn Falls in Brussel, wilden we polsen of ze nog steeds op het rechte pad zitten en niet ten onder zijn gegaan aan de gratis drugs en wilde groepsseks die ons vorige interview ongetwijfeld heeft opgeleverd.

Vice: Wat is er allemaal veranderd sinds we jullie twee jaar geleden geïnterviewd hebben?
Bert Huyghe:
We hebben veel meer opgetreden. Niet elk weekend natuurlijk, maar we hebben toch in een aantal clubs als voorprogramma gestaan, bijvoorbeeld bij Craft Spells. We hebben ook zelf een paar releases gedaan en deze zomer hebben we voor het eerst in de studio een plaat opgenomen, met Pascal Deweze.

Ik heb het gevoel dat hij een beetje de wonderboy is voor beginnende alternatieve groepjes in Vlaanderen.
Bert:
Ja, hij producet vaak de debuutplaat van Vlaamse bands, zoals Kapitan Korsakov, The Future Dead en The Galacticos. Bands die we zelf ook goed vinden. Hij heeft een studio en had ook een beetje tijd voor ons. Hoewel hij iets meer mainstream is dan ons, weet hij verschrikkelijk veel over muziek en was het fijn om met hem samen te werken.

Bij jullie vorige release op cassette die TAPE heette, kregen we er een ballon en een lekstok bij. Gaan jullie bij je nieuwe plaat ook zoiets doen?
Bert:
We hebben het deze keer een beetje serieuzer aangepakt. De hoes is nog zoals vroeger. Er staat een tekening op die we zelf voor de lol tijdens optredens hebben gemaakt. Maar we vonden het niet nodig om er nog eens een lolly bij te steken. Het is niet onze bedoeling om speciaals te doen. Het draait nu meer rond de nummers en de vorige keer meer rond het concept. Deze keer hebben we een deftige plaat die we graag verkopen op onze concerten.

In het vorig interview dat we met jullie deden, zeiden jullie dat Blink 182 een grote invloed was. Is dat nog steeds zo? Of zijn er inmiddels nieuwe groepen bijgekomen die een grotere invloed hebben? 
Bert:
The Smiths zullen altijd een grote invloed voor ons blijven. Ook omdat ze altijd hun eigen ding deden en toch gerespecteerd worden door de critici. Maar Blink 182 ook, omdat het de muziek is waarmee we zijn opgegroeid.

Hebben jullie dankzij VICE veel nieuwe fans gekregen?
Bert:
Ja, dankzij dat artikel werden we vaker geboekt voor optredens. In het begin hadden we geen label, geen kennis, geen geld. Maar dankzij die ballon en lekstok zijn we onder andere opgepikt door VICE en zo is de bal aan het rollen gegaan. Als niemand er iets over had geschreven, waren we misschien al gestopt.

Ik ben blij dat jullie dat niet gedaan hebben. Wat willen jullie binnen twee jaar bereikt hebben?
Dries: Wembley uitverkopen!
Thomas: We hebben intussen wel op plaatsen gestaan waarvan we niet echt gedacht hadden dat we ooit zouden optreden, zoals in de AB bijvoorbeeld.
Bert: We willen ook graag spelen in het buitenland, samen met Rape Blossoms. Het is niet zo dat we per se internationaal willen doorbreken, gewoon een beetje optreden buiten België is ook al goed. In Vlaanderen kan je niet blijven sturen naar je twintig vrienden om te zeggen dat je een optreden gaat doen. Hier heb je Antwerpen, Brussel of Gent en daar stopt het.

Spelen jullie nog veel ping pong?
Bert:
Nee, maar zo is de naam wel ontstaan.
Thomas: We spelen nu vooral voetbal.

Meer VICE
VICE-kanalen