Quantcast
Badzout, orgies, moord en antivirussoftware

Meneer McAfee, van de antivirussoftware, heeft het EQ van een aardappel. Jaren van belachelijke rijkdom hebben nu hun tol geëist.


John McAfee

Als er één ding is dat de samenleving kan leren van de soap rondom miljardair John McAfee, dan is het wel hoe je op de beste manier de psychoactieve drug MDPV (in de volksmond beter bekend als ‘badzout’) kunt innemen: namelijk via de anus. Op een forum plaatste hij onder de naam Stuffmonger het volgende advies: “Breng een kleine hoeveelheid speeksel aan op de middelvinger, druk deze op de portie MDPV en stop vervolgens je vinger in je anus. Het klinkt pijnlijker en viezer dan het is. Als je mijn advies volgt zul je heerlijk beloond worden.” John McAfee brengt elk uur van de dag door met één missie in het achterhoofd: carpe the fuck out of his diem. 

John McAfee is een man die aan seksyoga doet en aerotrekking beoefent. Dat laatste is een belachelijk gevaarlijke sport. Hij verzamelt de grootste hielenlikkers ter wereld om zich heen, investeert in charterjachten, ontwerpt chemische laboratoria, heeft bodyguards en geweren en beschouwt zijn penis als heilig. Zijn levenswerk is het stoppen van dit heiligdom in zo veel mogelijk jonge meisjes. Hij leeft voor het plezier, met een eenvoudig, hedonistisch perspectief, en als je een aantal zaken door de vingers ziet, zou je hem best kunnen zien als een soort van gestoorde held. Maar nu is er iemand dood, en dat is een stuk lastiger door de vingers te zien.


Gregory Faull

Afgelopen zaterdag, in zijn huis in Belize, vond de politie het lichaam van de buurman van McAfee: Gregory Faull. Hij had een schotwond aan de achterkant van zijn hoofd. Sindsdien is de vader van de antivirussoftware op de vlucht en plaatst hij updates over zijn gesteldheid op de website van Wired Magazine.

Hij vertelt dat hij zijn haar heeft geverfd om zichzelf te vermommen. Hij zei dat hij zichzelf verborgen hield voor de agenten die zijn huis doorzochten door zichzelf te begraven in het zand, met een kartonnen doos om zijn hoofd te bedekken. Hij beweert dat dit allemaal deel uitmaakt van een samenzwering om hem uit te schakelen. En, alsof er nog verder bewijs nodig is dat deze man balanceert op de rand van gezond verstand: hij vergelijkt zichzelf met Julian Assange.

Voordat de eigenaar van Tumblr werd geboren, was John McAfee al de koning van de antivirussoftware. Hij was tijdens zijn werk als ingenieur in de jaren tachtig zo vaak bezig om virussen te verwijderen dat hij een idee kreeg voor een programma dat zoiets allemaal zelf kon. In 1992 ging hij met McAfee Antivirus de beurs op, wat hem in een klap honderd miljoen dollar rijker maakte. In zijn 47ste levensjaar ging McAfee met pensioen. En wat moet een man met een visie dan doen de rest van zijn leven? Het antwoord, zo bleek, was: keihard naar de klote gaan.

Ooit was McAfee een hippie. Hij liep het pad van Delhi naar Nepal, hetzelfde pad dat Steve Jobs had bewandeld toen hij een paar maanden daarna besloot om Apple te beginnen. Hij gebruikte zijn spirituele focus om zijn geest te verruimen, oftewel: om los te komen van de ketenen van de samenleving. In zijn wereld bestaat er geen vrome burgerlijke moraal. Alleen drugs, seks, honden en geweren. 

Het huis dat badzoutliefhebber John McAfee gebruikt. Om in te wonen.

McAfee gebruikte zijn vermogen om vrouwen tot zijn slaaf te maken, bouwde een kleine vesting in een semi-schurkenstaat, vormde een geobsedeerde yogagemeenschap en was altijd omringd door zwervers die allen financieel afhankelijk van hem waren. Hij betaalde maar al te graag de taxikosten om een constante stroom van verse vrouwen te garanderen op zijn door badzout aangedreven polyamoureuze feestjes. Hij doneerde een boot van één miljoen dollar aan de kustwacht van Belize, in de hoop ze af te leiden van de curieuze chemicaliën in zijn lab.

Het is een triest verhaal, maar hij is niet de enige in deze nieuwe economie. Silicon Valley is ooit gebouwd op een soort van naïef optimisme over de nieuwe generatie techneuten. Maar de afgelopen twintig jaar worden we gevoed met een gestage stroom van roekeloze start-ups die hun eerste miljoenen verdienden door iets op een servetje uit te tekenen. Wanneer deze mensen in een wereld terechtkomen van oneindige chequeboekjes, dan kun je verwachten dat er rare dingen gebeuren.