Quantcast
We gaan het gevecht aan met Theo Ehret

Ehret documenteerde twintig jaar lang de chaos omtrent de boks- en worstelwedstrijden in het Grand Olympic Auditorium in Los Angeles.

Helaas is Theo Ehret afgelopen mei op 92-jarige leeftijd overleden. Hij is bijna twintig jaar lang de vaste fotograaf geweest van het Grand Olympic Auditorium, een enorme betonnen sporthal in de binnenstad van Los Angeles. Tijdens die periode documenteerde Theo alle chaos om de boks- en worstelwedstrijden heen. Hij heeft heel wat wilde dingen meegemaakt in zijn leven en vastgelegd met zijn favoriete camera, de Rolleiflex.

Geneva Sound Systems en 722 Figueroa openden anderhalve week geleden de tentoonstelling The Grand Olympic: The Photography of Theo Ehret in het historische Kim Sing Theater in Los Angeles. In die tentoonstelling is veel van Theo's werk te zien: werk dat hij tijdens zijn tijd in het Olympische Auditorium heeft geschoten. Er zijn onder anderen worstelende lilliputters en schaars geklede vrouwen te zien, maar ook sportlegendes zoals Muhammed Ali en André the Giant.