Quantcast
Deze huisdieren zijn rijker dan jij

Wij sterven waarschijnlijk allemaal als arme drommels. Deze dieren hebben het beter voor elkaar! Al deze huisdieren zijn namelijk miljonair.


Foto door iStockphoto/darak77

Je bent uit je zoveelste kraakpand geschopt en speurt de stoep af op zoek naar wisselgeld, zodat je jezelf kunt trakteren op een zakje Cup-a-Soup. Ondertussen droom je over de glorieuze dag waarop je ineens stinkend rijk zult zijn. Misschien koop je het winnende lot in de Staatsloterij, win je een rechtszaak van een kwakzalver die per ongeluk het verkeerde been heeft afgezet of vertellen je ouders je ineens dat ze een geheime bankrekening hebben in Zwitserland en het geld vanaf nu op jouw naam staat. Vervelend dat je dit van mij moet horen, maar bovenstaande scenario's zijn fictief. Je zult arm en eenzaam sterven.

Weet je wie rijker is dan jij ooit zult zijn? Inderdaad: blanke, conservatieve bankiers, puisterige nerds in capuchontruien die briljante technologische uitvindingen op hun naam hebben staan en onbetrouwbare Russische zakenmannen. Maar ook een stelletje huisdieren. Je leest het goed: dieren. De dieren hieronder zijn allemaal keihard miljonair, terwijl jij nog steeds iedere week probeert met je verlopen studentenkaart korting op de bioscoop te krijgen. Oneerlijk, zeg je? Welnee, zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. Je kunt er maar beter aan wennen.

Gunther IV (fortuin: 280 miljoen euro)

Deze Duitse herder is de rijkste hond ter wereld. Hij heeft zijn fortuin te danken aan zijn vader, die in 1991 60 miljoen euro erfde van zijn eigenaresse, de Duitse gravin Karlotta Liebenstein. De overige 220 miljoen kwam voort uit slimme investeringen van zijn financiële adviseurs. Ja, deze hond heeft mensen in dienst. Hij is ook eigenaar van Madonna's voormalige huis in Miami. Geef maar toe, je vraagt je op dit moment stiekem af of het legaal is om met een hond te trouwen.

Toby Rimes (fortuin: 60 miljoen euro)

De rijken worden alsmaar rijker en dat geldt ook voor Toby Rimes. De over-over-overgrootvader van Toby was de lievelingspoedel van de knotsgekke rijke dame Ella Wendel. Zij stierf in 1931 en liet Toby I haar hele fortuin na. Sindsdien wordt het geld aan iedere nieuwe hondengeneratie overgedragen en blijft het bedrag groeien, terwijl jouw kansen op een baan krimpen.

Luke, Layla, Sunny, Lauren en Sade (fortuin: 22,5 miljoen euro)

Wij krijgen niet eens toegang tot de opnames van Oprah Winfrey's talkshow op de dagen dat ze het publiek bedelft onder cadeautjes, maar voor haar honden is het iedere dag feest. Zij staan naar verluidt in Oprah's testament en krijgen dus een klein fortuin op het moment dat de talkshowkoningin komt te overlijden. Tenzij ze onsterfelijk is, wat we niet onwaarschijnlijk achten.

Tommasino (fortuin: 11 miljoen euro)

Heel soms worden zwervers miljonairs. Tomassino de zwerfkat bijvoobeeld, die per ongeluk het landgoed van de Italiaanse vastgoedkoningin Maria Assunta op wandelde, om vervolgens in het testament te worden opgenomen. Als je mens bent, heb je in zulke gevallen minder geluk. Waarschijnlijk zul je worden gearresteerd voordat je over de heg bent geklommen.

Conchita, April Maria en Lucia (fortuin: 8 miljoen euro)

Deze drie keffertjes (een chihuahua, een Maltezer en een Yorkshire terriër, om precies te zijn) kregen een cheque van 2 miljoen euro en een paleisje in Miami ter waarde van 6 miljoen euro van hun gekke oude bazin Gail Posner. Haar enige zoon moest het doen met 750.000 euro. Hij probeerde vervolgens het testament ongeldig te laten verklaren, omdat haar medewerkers haar zouden hebben gedrogeerd zodat ze haar geld konden stelen. Zulke dingen gebeuren alleen in Florida.

Gigoo (fortuin: 7.5 miljoen euro)

Britse uitgever Miles Blackwell verdiende een smak geld met de verkoop van boeken en liet al zijn centen na aan een kip. Dat klopt, er bestaat een kip die rijker is dan jij. Hoog tijd om er een einde aan te maken.