FYI.

This story is over 5 years old.

Identity

Du er nødt til at se det her optog med en død græsk præst

Åh, at leve i en mangfoldig verden!

Denne artikel er oprindeligt udgivet af VICE Grækenland

RIP Thavmakos Kallinikos – som døde sidste tirsdag i en flot alder af 91 år. Vi ved, hvordan begravelser plejer at udspille sig: Der er tårer, blomster og en tynd mand med indsunkne kinder og sort jakkesæt, der måler kisten op. Men ikke i Grækenland. Jeg mener:

Helt ærligt.

Seriøst, Grækenland?

(Fotos via)

Det, du ser her, er at byen Lamia – omkring to timer nord for Athen – er gået totalt Weekend med Bernie på deres afdøde biskop, som de nu går i optog med på en trone gennem gaderne. Det er i tråd med de græske ortodokse kristnes kirkes trossystem, som følger traditionerne fra de gamle præster, der kom før Thavmakos.

Advertisement

Det er til gengæld ikke normen i Grækenland. Derfor er internettet i Grækenland også blevet oversvømmet med memes de sidste par dage, der tager pis på optoget. De græske ortodokse kristnes kirke følger den julianske kalender – som er 13 dage bagud i forhold til den gregorianske kalender, som vi alle kender og holder af. Vi er ikke helt sikre på, hvad det har at gøre med at gå i optog med en død biskop på en trone gennem gaderne fra Skt. Spyridon kathedralen til Skt. Athanasius' kloster og derefter begrave ham opretstående. Alle religioner har vel deres små særheder. Åh, at leve i en mangfoldig verden!

Mere fra VICE:

Billeder fra Ashura, hvor unge afghanere pisker sig selv til blods med knive

Mød de ultra-ortodokse jøder, der gerne vil gøre det af med Israel

Santa Muerte-sekten – Mexicos nyreligiøse dæmonuddrivere