FYI.

This story is over 5 years old.

Sex

Folk afslører deres exit-strategier efter et one night stand

Du har brug for en undskyldning, og du har brug for den hurtigt, så vi spurgte nogle folk, hvordan man undslipper med værdigheden i behold.

Selvhad i sin reneste form. Foto via YouTube

Denne artikel er oprindeligt udgivet af VICE Australien

Er du nogensinde vågnet op i en fremmed persons seng med så meget selvhad, at din eneste mulighed var at opfinde en umulig historie for at få dig selv ud derfra så hurtigt som overhovedet muligt? Selvfølgelig har du det.

Det er sådan, vi mennesker er skabt. Vi vil have, hvad vi vil have, men vi vil også gerne have, at folk kan lide os. Ingen har lyst til at såre et fremmed menneske ved at sige sandheden, som er, at selvom i gnubbede kønsdele for få timer siden, så har det brutale morgenlys kun bragt sorg og fortrydelse med sig.

Advertisement

Måske vågnede du og kunne se, at der ikke var en eneste bog på hylderne, eller at der hang en Green Day-plakat på væggen. Fair nok, vi har allesammen dealbreakere. Men du kunne aldrig finde på at sige det til dem, kunne du? Selvfølgelig ikke. Du har brug for en undskyldning, og du har brug for den hurtigt. Vi gik på jagt efter folks bedste undskyldninger, når det gælder om at slippe hurtigt væk fra et engangsknald.

Læs også: Folk viser den værste gave, de har fået af en ekskæreste

Hannah*, 21 år

Hey Hannah, hvordan kommer man bedst væk efter en intim nat?
Det bedste er at sige, man skal på toilettet, tage sit tøj og så bare løbe.

Har du gjort det?
Til Rhythm and Vines festival, ja. Der var også engang, hvor jeg kyssede med en fyr i mit telt og kunne mærke, at jeg ikke rigtig gad mere, så jeg sagde bare: "Shit, jeg kan høre min kærestes stemme. Han er virkelig stor og skræmmende. Løb!"

Hvad gjorde han så?
Han løb ud af mit telt.

Så du ham igen?
Næ.

Jack*, 25 år

Hey Jack, har du været i en situation, hvor du er vågnet op hos nogen og bare skulle væk hurtigt?
For et par uger siden sagde jeg til en fyr, at jeg skulle på vandretur med nogle venner, hvilket var løgn. Så sagde han, "nej, bliv her, vi holder grillfest til min roomies fødselsdag."

Så var jeg sådan, "okay, whatever." Så skred hans roomie, og så sad vi bare og så TV i måske to timer, hvorefter han bad om et blowjob, og jeg var sådan, "ja okay, whatever." Efter han var kommet, tilbød han at køre mig hjem. Da jeg spurgte, hvad der var sket med grillfesten, trak han bare på skuldrene, rejste sig og tog sine bilnøgler.

Advertisement

Han lyder som en flink fyr.
Ja, han er helt fucked. Kæmpe pik, men seriøst det dummeste menneske, jeg kender. Pikken er det eneste, der kører for ham, egentlig.

Man kan ikke få det hele.
Nej, men der er virkelig langt mellem undskyldningerne. Med homoer er der bare en generel forståelse for, at et knald er et knald. Jeg har en ven, som skulle på date med en fyr og fortrød, så han løj og sagde, at han kun kunne ses i en time, fordi han skulle til fødselsdag.

Så viste det sig, at hans date var mega lækker. Så han skrev til alle sine venner: "Okay, I skal alle sammen tage hjem til mig og lade, som om I holder fest," og det gjorde de, og så tog han daten med derhen.

That awkward moment når man ender med at hænge ud, selvom man virkelig, virkelig ikke har lyst. Foto via Flickr

Emily*, 27 år

Hey Emily, hvad er din sædvanlige undskyldning efter et one night stand?
Engang ville jeg virkelig gerne væk allerede klokken seks om morgenen, så jeg sagde, jeg skulle være babysitter.

Var du babysitter?
Jeg har aldrig passet et barn i mit liv.

Perfekt. Hvad skete der så?
Jeg var taget hjem sammen med ham, men fik virkelig kryb af ham, så vi havde ikke engang sex og jeg lod som om, jeg sov. Som det første næste morgen var jeg så lidt klar på det, at jeg bare sagde, "Nå ja, jeg skal også passe børn". For at være helt ærlig var jeg for træt til at tage mig af det. Så gik jeg i bad og sagde, "Du er her ikke, når jeg kommer tilbage."

Gik han så?
Ja. Jeg hørte døren lukke, og så gik jeg i seng igen. Hvis man bare står op og "gør sig klar", så skal de nok føle sig uvelkomne.

Advertisement

Hvor ubarmhjertigt.
Ja, jeg er et forfærdeligt menneske.

Julian, 30 år

Hey Julian, kan du komme i tanke om en genial replik, som du – eller en du har knaldet med – har brugt for at komme væk efter et one night stand?
På en måde… Jeg rejste rundt i Europa for nyligt, og mødte den her pige. Vi bookede et hotelværelse, og det var super lækkert. Vi faldt i søvn, men omkring klokken fire om natten begyndte hun at tage tøj på, fordi hun skulle "læse til eksamen." Det gjorde mig ikke noget. Jeg fik morgenmaden for mig selv.

Generede det dig slet ikke, at hun skulle "læse til eksamen" klokken fire om morgenen?
Måske 20 procent generet, men ellers ikke. Hvis hun havde brugt den som undskyldning, lige da vi havde mødt hinanden, ville jeg have været ærgerlig. Men klokken var fire, og jeg halvsov. Jeg tænkte, det var lidt mærkeligt, men så faldt jeg i søvn igen.

Betalte du for hotellet? I så fald er det rimelig ærgerligt, at hun bare skred.
Ja, det gjorde jeg.

Har du en velprøvet undskyldning, du vender tilbage til morgenen efter?
Jeg har en teori om, at alle undskyldninger lyder utroværdige. Det er bedre bare at sige, "jeg smutter" og så owne det.

Men intet skåner sårede egoer som et familiemedlem, der pludseligt bliver alvorligt syg.
Det er sandt. Syge mennesker redder liv.

Mere fra VICE:

Kvinder fortæller, hvad de tænker på, mens de venter på, at deres partner kommer

Løgne folk fortæller for at få sex

Folk i parforhold fortæller om deres single-fantasier