Fotografen, der smører par ind i glidecreme og vakuumpakker dem, har gjort det igen

FYI.

This story is over 5 years old.

Travel

Fotografen, der smører par ind i glidecreme og vakuumpakker dem, har gjort det igen

I sin seneste billedserie, 'Flesh Love Returns', fotograferer Haruhiko Kawaguchi parrene steder, de elsker – og tilfører på den måde sit tidligere projekt nye kompleksiteter og indsigter.

Denne artikel er oprindeligt udgivet af i-D

Photoshoots med den japanske fotograf Haruhiko Kawaguchi – bedre kendt som Photographer Hal – begynder altid på en mærkelig måde: Først beder han par om at tage tøjet af, og så smører han dem ind i glidecreme. Så bliver det endnu mærkeligere: Han klasker parrene sammen, pakker dem ind i en plastikpose og bruger en støvsuger til at suge al luften ud. Men Hal er ikke en fotograf med en fetich – han kan nærmere beskrives som en håbløs romantiker. "Kærlighed er det vigtigste i verden," siger Hal, hvis Flesh Love serie handlede om at smelte par sammen til enkeltstående væsener. Plastikposerne – eller "de vakuumpakkede kærlighedspakker," som han selv betegner dem – brugte han til at visualisere forbundethed. Hal fotograferede omkring 400 par til serien, inden han færdiggjorde projektet og udgav en bog om det i 2015. Nu har Hal genoplivet projektet som Flesh Love Returns og taget det skridtet videre. I stedet for at fotografere par nøgne og med monokrome baggrunde, fotograferer han dem på steder, der har særlig betydning for deres forhold (eksempelvis restauranter, badekar, love hotels eller en vej spækket med kirsebærblomster). "Nogle gange var der folk til mine udstillinger, der spurgte, hvem modellerne var," forklarer Hal. "Jeg var nødt til at beskrive deres personligheder uden tekst." Derfor er serien blevet mere nuanceret, og billederne har nu mere dybde. Hvert billede fortæller sin egen historie om kærlighed på Hals unikke, visuelle sprog. "Jeg håber på også selv at finde min kærlighed en dag," siger Hal, "så vi også kan blive vakuumpakket sammen."

Advertisement

VICE: Hvordan finder du de par, du fotograferer? Oplever du ofte, at folk gerne vil medvirke, eller er der mange, der siger nej?

Photographer Hal: Jeg leder hele tiden efter par, overalt. Nogle par fandt jeg gennem sociale medier, andre på barer eller natklubber, og nogle par sendte mig emails. Hver gang er der en samtale, der finder sted mellem modellerne og jeg. De fleste par er interesseret i mit arbejde, fra første gang vi har kontakt, og de medvirker næsten alle sammen i projektet.

Hvad bliver du tiltrukket af hos de enkelte par?
Jeg tror, at det sjove ved at tage billeder af par afhænger af, hvor klæbende parret er. Hvis et kæreste- eller ægtepar bliver fotograferet udenfor, vil de være generte, men hvis de elsker hinanden lidenskabeligt, vil de kramme hinanden hårdt og tæt. Klæbeevnen er et udtryk for kærlighedens dybde. En dag, hvor jeg var ved at fotografere et par på et love hotel, fandt jeg et interessant, gyldent badekar. Jeg fotograferede dem i det og bemærkede, hvordan billedsiden blev sjov af, at jeg havde placeret parret i sådan et snævert rum. De mange små badeværelser, der findes i Tokyo, spiller godt sammen med mine billeder og er et udtryk for, hvordan det er at leve i Tokyo. Det var et projekt, der hed Couple Jam. Efter jeg udgav fotobogen fra det projekt, ledte jeg efter noget, som jeg kunne bruge til at indsætte et par i et hverdagsmateriale. Så fik jeg ideen med vakuumposerne til sengetøj. De to elskere kommer tættere på hinanden, inden de til sidst bliver til et enkeltstående væsen. Jeg forestiller mig en mere fredelig verden, når jeg ser de her vakuumpakkede kærlighedspakker. For mig er vakuumposen bare et redskab; det vigtige er at forbinde to mennesker med hinanden.

Advertisement

Kan du fortælle os historien bag et interessant par, som du fotograferede til Flesh Love Returns? Og hvorfor de valgte det sted, hvor de blev fotograferet?
Der var et par, der rejste fra Tyskland til Tokyo bare for at deltage i mit shoot. De brugte de første par dage i Tokyo på at finde den bedste location til deres billede. I sidste ende endte de bare med at blive fotograferet på deres hotelværelse. Det var det bedste sted for dem.

Er du en håbløs romantiker?
Ja, jeg er en typisk, japansk mand.