FYI.

This story is over 5 years old.

Sex

Alle de mærkelige kommentarer du får på grund af dit profilbillede på Tinder

Vi spurgte folk med unikke profilbilleder om de scorereplikker og fetichforespørgsler, de har modtaget på dating apps.

Denne artikel er oprindeligt udgivet af VICE UK

Vi har allesammen swipet gennem Tinder. Det har du også, come on. Også selvom du bare downloadede det "for sjov" eller tog din vens telefon for "at prøve det", så har du set folk skrive om ting i deres bio – som vitterligt alle godt kan lide – som om de er helt unikke. Nå du kan godt lide kaffe? Vildt. Hvad med at trække vejret, kan du også godt lide det?

Advertisement

Datingapps i dag er i utroligt høj grad baserede på udseende. Din nøje tilrettelagte profil med et udvalg af billeder og et par ord er det eneste, der står mellem dig og en intetsigende samtale og måske endda middelmådig sex med en fremmed. Profilbilledet bestemmer også, hvilken slags samtale folk kaster sig ud i alt efter, hvordan du præsenterer dig på det.

Jeg spurgte nogle folk, hvordan deres image på datingapps og deres virkelige personlighed stemmer overens.

JO, 25 år

VICE: Hej Jo, har du en type?
Jo: Ja, badass piger.

Hvem starter oftest en samtale med dig?
Der er virkelig mange heteroseksuelle mænd, der skriver noget a la: 'Hey, jeg ved godt, du skriver, jeg ikke behøver at skrive, men jeg er ret kinky og feminist, så jeg er ikke ligesom de andre mænd, som ikke respekterer dine grænser.' Jeg er lidt træt af, at jeg ikke får mere opmærksomhed fra søde queers og mindre opmærksomhed fra mænd, som tror, de er søde fyre.

Hvad er deres åbningsreplik?
Som regel en kommentar om mit hår.

Hvis du lige var begyndt på onlinedating, hvilken type ville så blive tiltrukket af dig, tror du?
I virkeligheden er jeg en kæmpe weirdo-magnet – jeg kan ikke engang køre med bussen, uden der kommer en eller anden mærkelig person hen til mig og begynder at tale om Illuminati eller noget, så jeg troede, jeg ville opleve mere af den slags. Og få tilsendt flere pikbilleder. Men jeg har været rimelig heldig og undgået begge dele, for i modsætning til i virkeligheden kan jeg gemme mig lidt fra mænd på datingapps.

Advertisement

Hvad er det mærkeligste, nogen har skrevet til dig på appen?
Jeg er blevet spurgt af en fyr, om han måtte være min tjener, mens jeg havde sex med en anden. Han ville komme med kondomer og sådan. Der var også en, der spurgte mig: "Hvornår blev du queer?" og aldrig forklarede sin kommentar nærmere. Folk antager, at jeg er super kinky, fordi jeg har en sjov hårfarve og en piercing.

Hvordan fremstiller du dig selv på online datingplatforme?
Jeg forsøger egentlig bare at skræmme heteromænd væk på de fleste apps – og det passer meget godt på min person i virkeligheden. Jeg har egentlig kun hår under armene, så klamme mænd ikke lægger an på mig.

KERR, 24 år

VICE: Okay, du har tydeligvis tænkt over, hvordan du fremstiller dig selv. Hvorfor?
Kerr: Jeg tror, at den måde, vi fremstiller os på Tinder, er bestemmende for, hvilke mennesker der interagerer med os. Ved at bruge et billede af mig selv i bryllupskjole får jeg flere beskeder og matches end nogensinde før, fordi folk antager, at jeg er en åbentsindet kunstner, som ikke dømmer. Jeg kan heldigvis bære kjole uden at ligne en fyr til et polterabend.

Okay, hvad er folks åbningsreplikker?
Folk var totalt ligeglade, før jeg havde brudekjole på. Fra det øjeblik, jeg ændrede mit billede, begyndte folk at tage initiativ. De skrev ting i stil med, at jeg skulle have den på til vores bryllup, hvis vi endte med at finde sammen. Eller at de elsker en mand i kjole.

Advertisement

Det virker, som om jeg tiltrækker mennesker, som er lidt generte i starten, så det er forståeligt, at de ikke tager det første skridt, indtil de ser en mand i brudekjole.

MILLY*, 22 år

VICE: Hey Milly, har du en type?
Milly: Ja, helt sikkert. Det er enten splejsede, nørdede, triste drenge eller unge, alternative kvinder eller genderqueer folk. Jeg tror, jeg ser de triste drenge som nuttede, kvinderne som attraktive og de sidste som dem, der kommer til mig.

Er der et mønster blandt de folk, der skriver til dig på appen?
Jeg er ikke sikker på, det er et egentligt mønster, men der er mange mænd i midten af trediverne, som dybest set er forvoksede børn i voksne kroppe, som forsøger at snakke med mig – og det er et kæmpe turn-off. Det ville være anderledes, hvis de var oprigtige, men det er de ikke. Jeg matcher som regel med en masse kvinder, som aldrig svarer mig, eller også ender jeg med at blive intimideret af dem. Piger er så smukke, men samtidig virkelig skræmmende!

Hvad er deres sædvanlige åbningsreplik?
Det er sket så mange gange, at folk starter en samtale med at skrive: 'Hey bb, skal du bide mig i læben?'. Nej, jeg har ikke lyst til at bide dig i læben. Jeg har ikke lyst til noget med dig nu.

Der er også dem, der går sådan her: 'Wow, du er virkelig sej… har du lyst til at træde på mig/ bo i mit tøjskab? / Jeg vil vædde med, du elsker ældre mænd – skal du have en daddy?' og jeg er bare sådan: 'Nej tak.' De antager helt sikkert, at jeg er langt mere eventyrlysten og vild, end jeg egentlig er.

Advertisement

Hvad er det mærkeligste, nogen har skrevet til dig på appen?
Jeg blev spurgt, om jeg ville tage heroin sammen med en fyr, som en slags "hygge". Klokken var to om natten, og hans kæreste havde lige droppet ham, så han ville gerne tage heroin sammen med nogen. Måske fandt han nogen, men det blev i hvert fald ikke mig.

WILL, 25 år

Hey Will, du er en fyr med en guitar på sit billede. Har du en type?
Will: Helt klart, og jeg tror faktisk, Tinder har været med til at finde ud af, hvad det er. Jeg swiper som regel til højre på piger, jeg er tiltrukket af, og som også ligner nogen, jeg ville komme godt ud af det med – man kan se ret meget om deres personlighed, og hvor meget man har til fælles med dem ud fra billedet, de bruger på deres profil.

Hvem starter som regel en samtale med dig på appen?
Det ender faktisk tit med, at det er de matches, jeg er mindst interesseret i! Min type er egentlig mange forskellige, og jeg er ikke så kræsen, når jeg swiper, så 90 procent af de piger, der starter en samtale, er nogen, jeg er ikke er særligt interesseret i at tale med. Og spam bots. De er sjove.

Hvad åbner folk som regel med?
Den første beksed er næsten altid noget i stil med: 'Hey, hvordan går det?' – det er meget sjældent mere eksotisk end det, hvilket er fint. Der er en stor forventning om, at man skal være smart med det samme, men det er faktisk meget rart at have en normal samtale. Nogle gange spørger mine matches til min musik, men det er så langt, nogen er gået.

Advertisement

Hvordan føler du, du fremstiller dig selv på appen?
Min musik er helt i front, jeg er glad på alle mine billeder, og jeg tager ikke mig selv for seriøst, så der er også nogle fjollede billeder. Jeg er skiftet til kontaktlinser i år, men jeg har briller på på de fleste af mine billeder – det er seriøst det mest misvisende ved dem!

Hvad er det mærkeligste, nogen har skrevet til dig?
Det ved jeg virkelig ikke! Der er ikke lige noget, der dukker op, så enten har jeg en meget høj tolerance for mærkelighed, eller også tiltrækker jeg kun normale mennesker. Begge dele er fint med mig.

HANNAH, 18 år

Hey Hannah, hvordan fremstiller du dig selv på dating apps?
Jeg prøver at signalere intelligens og ikke for meget sex – for at undgå folk, der kun søger sex. Hvis jeg skal være ærlig, foretrækker jeg måske at virke meget afslappet på internettet. Jeg er ret bevidst om ikke at vise mine bryster for meget på mine billeder – jeg får ret mange tilbud om trekanter, til gengæld.

Har du en type?
Desværre, ja. Høje, super tynde, tatoverede, langhårede, feminine fyre og guitarist-douchebags. Jeg kan ikke lide machomænd. I forhold til piger så er cirka 90 procent af dem min type. Jeg kan godt lide piger, der er interessante at tegne. En med skæve tænder i undermunden eller et usædvanligt ansigt.

Hvilken slags mennesker starter en samtale med dig?
Jeg bor i Brighton, så størstedelen af mændene, der kontakter mig, er også musikere, og de fleste af dem har et billede af sig selv på scenen i sort-hvid. De har for det meste langt hår og er iklædt noget, der hører hjemme til en 90'er-fest.

Advertisement

Hvis du lige havde tilmeldt dig appen, hvilken type tror du så ville skrive til dig?
Musikere, helt sikkert. Mærkeligt udseende mennesker, også. Og veganere.

Tager folk kontakt til dig på andre sociale medier?
Jeg møder en masse mennesker på Tinder, som er stamkunder i den butik, jeg arbejder i, og de kommer ofte og siger hej i butikken. På Facebook får jeg mange flere mærkelige beskeder. Jeg farvede mit hår under armene grønt i en periode for to år siden, og jeg får stadig beskeder, hvor folk spørger, hvilken farve mine pubeshår er, eller om jeg vil sende sexede armhule-selfies.

DANIEL*, 22 år

Hey Daniel. Du er på Grindr. Hvad skriver folk til dig på appen?
Daniel: Det er svært at se et mønster. I mit tilfælde er det i hvert fald rimelig random. Der er helt klart en gruppe af ældre mænd, der vil knalde, som skriver til mig med korte beskeder som "sexet" eller "top eller bottom?" I det fleste af den slags tilfælde er det et turn off.

Der er en random chat her og der, men for det meste skal jeg selv tage skridtet, hvis jeg vil i kontakt med nogen. Det er enten en sexbesked eller et eller andet ligegyldigt – der er ikke rigtigt noget midt i mellem. Måske er det, fordi det er Grindr, men det føles lige sådan på andre apps med swipe-funktioner.

Hvordan fremstiller du dig selv?
Jeg prøver at fremstå, ligesom jeg er i virkeligheden. Jeg tror ikke, det tiltrækker de rigtige folk at have en anderledes adfærd på apps, ligesom en facade vil tiltrække andre mennesker med en lignende "maske". Jeg er nok rimelig naiv og ærlig i den forstand, selvom jeg også elsker at gøre meget ud af mig selv nogle gange.

Advertisement

Til sidst, hvad er det mærkeligste, nogen har skrevet til dig?
Der har været nogle meget detaljerede beskrivelser af nogle meget unikke fetiches. Så unikke, at du ikke ville tro det, hvis jeg fortalte dig det.

Prøv en gang.
Det var noget med at opbevare kropsvæsker i store glas og genbruge dem bagefter.

Åh, okay. Tak for det.

Mere fra VICE:

Nej, du bruger ikke Tinder til at finde venner, din løgner

Jeg ændrede mit Tinder-anthem hver dag for at finde ud af, hvilken musikgenre man scorer mest på

Sådan er det at skrive scorereplikker for rige mænd, som udliciterer deres datingprofiler