FYI.

This story is over 5 years old.

News

Som kvinde skal du ikke være bange for Trump, siger Jennifer Lawrence – du skal være vred

Med udsigt til fire år med Trump reflekterer den Oscar-vindende skuespillerinde over, hvordan vi kan forvandle vores frygt til håb.

Billede af Axelle/Bauer-Griffin via Getty Image

Denne artikel er oprindeligt udgivet af Broadly

Er det her virkelig virkeligheden? At det er lige meget, hvor hårdt du arbejder, og hvor kvalificeret du er – for i sidste ende er du ikke en mand. Er det den lektie, vi har lært?

Det her land er grundlagt på immigration, og i dag er hvide, heteroseksuelle mænd de eneste mennesker, der kan føle sig sikre på, at deres rettigheder bliver anerkendt og respekteret.

Advertisement

Jeg vil så gerne være positiv. Jeg støtter vores demokrati, men hvad kan vi tage med os fra det her? Det er et oprigtigt spørgsmål, som vi bliver nødt til at stille os selv. Det dur ikke, at vi skyder skylden på andre, eller laver oprør i gaderne. Vi må tænke godt og grundigt over, hvad vores næste træk er, for vi kan alligevel ikke ændre fortiden.

Hvis du er bekymret for planetens fremtid, så lær så meget som muligt om, hvordan vi kan beskytte den. Hvis du er bekymret for racehad, så elsk din nabo endnu mere end du gjorde før – lige meget hvad de tror på, eller hvem de stemte på. Hvis du er bange for at en mur vil kaste os ud i endnu en recession, så organiser dig og protester imod den.

Hvis du er kvinde og bekymret for, at lige meget hvor hårdt du arbejder, og hvor meget du lærer, så vil der altid være et glasloft, så ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal sige. Jeg ved ikke, hvad hvad jeg ville fortælle din datter, hvis jeg var dig. Udover at bevare håbet og arbejde for en bedre fremtid.

Vi har ret til at være kede af, at vi ikke lever i den tid, vi troede. Men vi må ikke lade os slå ud.

Vi har alle ret til at være kede af, at vi ikke lever i den tid, vi troede. Men vi må ikke lade os slå ud. Vi skal blive ved med at uddanne os og arbejde dobbelt så hårdt som manden ved siden af os, fordi vi ved, at systemet ikke er fair. Det er ikke fair på arbejdspladsen, så du skal sørge for at gøre det umuligt at fejle. Og ligesom med Hillary er det ikke sikkert det lykkes.

Advertisement

Men ligesom Hillary kan du stadig være en inspiration og få gjort store ting. Du må ikke lade dig slå ud – du må slå igen! Lad det motivere dig! Lad det her være den gnist, du ikke havde før. Hvis du er indvandrer, hvis du er farvet, hvis du er LGBTQ+, hvis du er kvinde — vær ikke bange, råb op!

Læs mere på VICE:

Sexistiske jokes får mænd til at tænke, at sexistisk opførsel er okay – ifølge en ny undersøgelse

VICE-redaktører verden over reagerer på, at Trump har vundet det amerikanske præsidentvalg

Derfor får høje mænd og tynde kvinder mere i løn