FYI.

This story is over 5 years old.

Drugs

​Her er alle de forskellige pushertyper, du kommer til at møde i dine tyvere

De vil ikke huske dig, men du kommer til at huske dem resten af dit liv.
October 13, 2016, 5:00am

Foto via Flickr-brugeren hobvias sudoneighm

Denne artikel er oprindeligt udgivet af VICE Canada og bringes her med bidrag af VICE Danmark

For mange nogle-og-tyve-årige består knap så lille en del af livet af forhastede interaktioner med utallige ansigtsløse og ekstremt paranoide dudes (og de er næsten altid dudes), der gemmer sig bag solbriller og Canada Goose-jakker, og ansigtsløst, i den anden ende af Wickr-samtaler. Du skal ikke regne med stabil kontakt med dem inden middagstid, nogensinde. Men når de endelig leverer, er disse mennesker din bro til ren ekstase og/eller nærdødsoplevelser.

Advertisement

Pushere. Her er de forskellige typer, du vil møde i dine tyvere, inden du falder til ro, og får en fast kontakt.

Englen
Du hænger ud hjemme hos en ven efter en lang dag på arbejdet og er ved at planlægge den kommende weekends udskejelser. Du vil vildt gerne have fat i noget 2CB, men HVOR? HVEM? HVORDAN? Slentrende ind i rummet kommer Ronnie, din bedste vens søsters brors fætter, der tilfældigvis viser sig at være deltidspusher. Min ven Rana husker tilbage på en nylig oplevelse sådan her: "De chillede bare, tog nogle streger eller sådan noget. De var virkelig flinke, rigtige guttermænd, du ved. De havde et virkelig pænt hjem! Men han viste sig så helt tilfældigt at være pusher. Så jeg spurgte ham, 'Hey, kan jeg ikke lige købe for en plov…' og han svarede bare 'Klart, jeg lever af det her!"

I virkeligheden en heldig tilfældighed. Du vil møde Englen en gang, måske to, i din levetid. Brug fornuftigt.

Det professionelle pothoved
Den her person lever i sin pyjamas eller morgenkåbe, limet til sofaen, i en rede af tilfældigt bestrøede Taffel-krummer og tomme mælkekartoner. Du har aldrig været i samme rum som dem, uden at World of Warcraft eller Grand Theft Auto har været synligt på en skærm et sted. Du er blevet advaret mod at banke på fordøren, fordi deres mor måske er hjemme, så gå ind af bagdøren. De bringer ikke ud. De sælger kun nok til at tanke deres eget lager op igen, og så ryger de resten.

Advertisement

Den afslappede uni-studerende
Ham her ligner den ene halvdel af en synthpop-duo, der er stoppet med at vaske sit tøj for at redde miljøet. Han læser filosofi eller filmvidenskab på KU, men har taget orlov for at ryge tjald. Han vil på hvilket som helst tidspunkt have mindst fem forskellige arter både indica og sativa at vælge mellem, men kan kun mødes mellem 15 og 17.

Business-hustleren
Den her person har et eller andet 9 til 17-arbejde i en kontorbygning, hvor han langsomt kravler op af karrierestigen, der en dag vil hæve ham over pøblen. Vær opmærksom på, at den her person er et douchefjæs uden sjæl, især hvis han går i jakkesæt, og at han af frygt for at blive taget vil trække sig ud af pusherlivet, så snart han får råd til det. Hvis det her er din go-to guy, ville jeg allerede nu begynde at lede efter et nyt sted at handle, hvis jeg var dig. Ham her kommer bare aldrig til at elske dig.

Den desperate kriminelle
Ham, der forsøger han at prakke sine varer på dig midt om formiddagen, mens du går ned ad Istedgade med din mor og søster. Er du i udlandet, er det ham, der lynhurtigt identificerer dig som turist og halser efter dig med et tilbud, der lyder lidt for godt til at være sandt. Hvis du bukker under for fristelsen, kan det gå tre veje: 1) du bliver hustlet, 2) får problemer med politiet og 3) ender på hospitalet, fordi du har sniffet rottegift i pulverform. Det ene scenarie udelukker ikke det andet. Undgå for alt i verden.

Advertisement

Den ekstremt besværlige pusher
Han ved, hvad du skal have. Alligevel er du tvunget til på forhånd at omtale varerne i kodesprog, der som regel involverer farven på den pågældende substans, for panserne er jo helt klart så tykhovedede, at de ikke kan afkode dit hjemmelavede lingo. Nogen, der skal have noget "hvid" eller "grøn" med? Du har aldrig haft en udveksling med den her person ansigt-til-ansigt, men deres stikirenddrenge har som regel en ret hurtig responstid, så længe du overholder spillereglerne.

Ham/hende din mor advarede dig imod
Du er ret blæst til en privatfest og har besluttet dig for, at den mest skumle ven af en ven, du har, er Det Bedste, Sjoveste Menneske Nogensinde. Du er en smule tiltrukket af ham og kan mærke en gnist, der siger dig, at han kunne blive en din sengepartner for i nat. Potentiel Bolleven nævner coke, og det lyder som en sexet ide, selvom det ikke rigtig er dig. I snaver i fuldskab på bagsædet af en Uber på vej til en del af byen, du ikke besøger så ofte. Du betaler for Uberen. Pludselig er du i en stue fyldt med en masse ældre fyre, der ryger hash og er ekstremt højrøstede glade for at se dig. Du føler dig fucking sej. Potentiel Bolleven udveksler stille nogle ord med den mindste af de ældre fyre i et hjørne. Deres samtale bliver mere og mere hidsig, og pludselig står de og råber, eller det er mest den ældre fyr, der råber, og pludselig bliver du ramt af lysten til at komme langt, langt væk. "Tak for i aften, jeg er nødt til at smutte," siger du og spørger Potentiel Bolleven, om han/hun skal med. "Sæt dig ned," siger en af fyrene, "Der er nogen, der skylder mig et par lapper, og I skal ingen fucking steder." Du bemærker nu for første gang den store kniv, der ligger på køkkenbordet og ikke ser ud, som om den har noget med køkkenet at gøre. "Jeg vil ikke have noget ballade," stammer du med en meget lille stemme, mens du overværer Potentiel Bollevens transformation til Aldrig Nogensinde I En Milliard År Om Så Du Fik Penge For Det Ven. Du har aldrig været mere ædru i dit liv. Du har 300 kroner i din pung, som du giver til Aldrig Nogensinde I En Milliard År Om Så Du Fik Penge For Det Ven, mens du mumler et eller andet. Pludselig befinder du dig udenfor alene. Du venter i 30 minutter, hvorefter Aldrig Nogensinde I En Milliard År Om Så Du Fik Penge For Det Ven kommer ud med et kæmpe smil på læben. "Lad os tage tilbage til festen!" siger han. Du lover dig selv at få styr på dit liv. I morgen.

Advertisement

Den modvillige opportunist
De sælger teknisk set kun emma og coke. De har grønt hår (og havde det også, før det blev trendy), og går altid klædt, som om de er på vej til et rave, også selvom de bare skal i Netto efter nogle frysepizzaer en tirsdag aften. De er udelukkende aktive om natten, og kan ingenting se om dagen, overhovedet. Men hvis alle dine andre pushere holder fri eller er gået kolde, så sælger de dig gerne lidt knas, hvis du virkelig tigger dem. Du er nødt til at smøre tykt på, og i begyndelsen vil de altid benægte alt.

Turistfælden
Du befinder dig i en storby i udlandet (formentlig Berlin eller et sted i Østeuropa), hvor du er taget hen for at fyre den af med dine boys, og da aftenen er forbi, har du på en eller anden måde mistet dem og går for dig selv og tænker over, hvor lækkert det ville være med en lille ryger til gåturen hjem. Du er i udkanten af byens partydistrikt og får øje på en stor fyr, der står for sig selv på et gadehjørne og virker tilnærmelig. I smalltalker en smule, efter du har spurgt, om du må nasse en smøg, og han beder dig ikke om at fucke af, så du spørger ham til sidst, om han ved, hvor du kan skaffe noget weed. Han siger, "Ja, mand, jeg kan godt hooke dig op. Min ven står lige rundt om hjørnet, men han er ikke billig." Du er ligeglad med at betale lidt overpris og siger, "Jeg har 200 kroner, hvad kan jeg få for det?" Han øhhhh'er og hmmmm'er en smule og svarer til sidst, "Klart, du virker som en chill fyr. Jeg er tilbage om ti minutter." Du venter ti minutter, og han er stadig ikke tilbage. Du får øje på en af dine venner, der vakler tilbage til hotellet fra natklubben. "Hvad laver du her?" spørger din ven. Du fortæller din ven, at du står og venter på pot fra en eller anden dude på et gadehjørne, og så begynder de at grine af dig. Du indser, at du nok bør skrue lidt ned for dit alkoholindtag, fordi det gør dig alt for tillidsfuld.

Advertisement

Stjerneplanlæggeren og den uforsætlige pusher
Det er omsider blevet fredag (eller tirsdag, eller onsdag), og den her person har samlet de vildeste forsyninger sammen. Han har emma til turen op, coke til at holde natten kørende, tjald til at falde ned på, og måske noget ketamin bare for god ordens skyld. Hans tilgang til stoffer kan bedst sammenlignes med et egerns, der samler proviant til en lang vinter. Han kan ikke kapere tanken om at løbe tør – det er et spørgsmål om liv og død – og det bedste er, at der også nok skal falde lidt af til dig, hvis du giver en skilling.

Brian-pusheren
Det her er typen, der har et engelskklingende navn som Jimmy, John eller Glenn, og som suser rundt på boret PGO, der tydeligt understreger, at han er for dum til at forstå den uskrevne regel om, at man ikke kører på knallert, efter man er fyldt 18. Højtsiddende truckerkasket, tribal-tatoveringer, igangværende produktionsskoleuddannelse sent i tyverne, cowboybukser med en enkelt baglomme og tykke lag vintertøj hele året rundt er ikke et krav, men optræder hyppigt. Hold dig til langsomme bevægelser, og lad for Guds skyld være med at tage din telefon frem.

Læs mere om stoffer her:

Den dag Christiania fik nok af Pusher Street

Grundene til at cannabis er 'uendeligt' meget værre end cigaretter

Det sker der med din krop og hjerne, når du blander forskellige stoffer