FYI.

This story is over 5 years old.

Travel

Kongerne af cannabis

Måske ved du ikke hvem Arjan Roskam er, men du har sikkert røget noget af hans cannabis.

Måske ved du ikke hvem Arjan Roskam er, men du har sikkert røget noget af hans cannabis. Arjan har brugt de sidste 20 år på at forfine nogle af de mest kendte cannabisarter i verden, som White Widow og Super Silver Haze.

I 1992 åbnede han sin første coffeeshop i Amsterdam. Siden har han forfinet sine evner inden for marihuana-dyrkelse og skabt et kløgtigt markedsført imperie, der er kendt som Green House Seed Company og tjener mange millioner hvert år.

Advertisement

Han har vundet 38 Cannabis Cup-pokaler og erklæret sig selv Kongen af Cannabis.

Sammen med Arjan og hans hold af plantejægere tager VICE til Columbia for at lede efter tre af landets mest sjældne cannabisarter – marihuana-stammer der har holdt sig genetisk 'rene' i årtier. På avler-sprog kaldes de 'landarter'. Vi trasker op ad bjerge og frem og tilbage gennem militære kontrolpunkter i den sydlige del af landet, hvor uroen stadig hersker, og derefter nordpå til den fantastisk smukke caribiske kyst. Mens afkriminalisering bliver mere og mere udbredt kloden over, står Arjan som frontløber inden for den lovlige internationale handel med cannabisfrø.

"Black Mamba"
Indspillet af Cut Hands
Skrevet og produceret af William Bennett
Stillet til rådighed af Susan Lawly
Bruges med samtykke

"Nine-Night"
Indspillet af Cut Hands
Skrevet og produceret af William Bennett
Stillet til rådighed af Susan Lawly
Bruges med samtykke

Endnu en VICE-videoserie om stoffer:

Pablo Escobars voldelige arv og den nye krig mellem kartellerne - del 1