FYI.

This story is over 5 years old.

Drugs

High Society: Et indblik i Storbritanniens nye cannabis-kultur

I andet afsnit af 'High Society' møder vi cannabisdyrkere, medicinske patienter, politikere og tyve, der har fundet en ny måde at lukrere på den britiske hashhandel.

Cannabis er briternes fortrukne ulovlige rusmiddel. Det anslås, at over en halv million indbyggere bruger det til medicinske formål – og mange flere for at blive skæve.

Selvom flere lande i løbet af det seneste årti har bevæget sig mod en afkriminalisering og endda legalisering af både indtagelsen og dyrkningen af hampen, nægter den britiske regering at bøje sig.

Da mere end 200.000 personer sidste år underskrev en begæring til parlamentet om at lovliggøre produktion, salg og indtagelse af cannabis, afslog regeringen blankt. Alligevel bliver en sneget ind ad bagdøren i landet, fordi britiske politistyrker i stigende grad nedprioriterer at slå ned på cannabisbrugere.

I andet afsnit af High Society udforsker vi, hvordan den tilgang til problemet påvirker landets cannabis-kultur – vi møder cannabisdyrkere, medicinske cannabis-patienter, politikere og et par tyve, der har fundet en ny måde at lukrere på den britiske hashhandel.