FYI.

This story is over 5 years old.

Stuff

Dealere på 'dark web' sætter enorme mængder syre på højkant i tegnekonkurrence

På 'dark web' har bagmændene bag en narkoportal sat noget af en tegnekonkurrence i gang: Vinderen får 10.000 doser LSD.

Tegninger af nogle af de nominerede medlemmer af The Majestic Marketplace. Alle billeder fra hjemmesiden.

Denne artikel er oprindeligt udgivet af VICE Australien

Det hele begyndte med en krypteret mail. "Vi arbejder på et interessant projekt," skrev "jesusofrave". "Og vi tænkte, du skulle være en del af det."

Når de største LSD-pushere på Deep Web (den hemmelige del af internettet) siger, at de har gang i et "interessant projekt", så kan du godt regne med, at det virkelig er interessant - selv hvis det altid er med en vis frygt og forbehold, når ens navn bliver forbundet med den slags.

Advertisement

Jeg klikkede på det .onion-link, der fulgte med mailen og så et opslag lavet af The Majestic Garden. Det er et af de mere velrenommerede steder, man kan handle stoffer i de mørke afkroge af internettet – et sted, der stadig går op i de hippie-agtige, libertære værdier, der prægede den banebrydende portal Silk Road, der blev kaldt "eBay for narko" inden den blev lukket ned af FBI i 2013. Det viste sig, at deres løfte om et "interessant projekt" var lidt af en underdrivelse.

Opslaget om konkurrencen

Opslaget forklarede, at jesusofrave havde igangsat en kunstkonkurrence. Det eneste, man skal gøre, er at nominere tre personer på portalen (f.eks. sælgere, moderatorer eller særligt aktive brugere), som fortjener at blive foreviget på et ark syre. Hvis talspersonerne for jesusofrave beslutter, at dem, man har nomineret, har fortjent opmærksomheden, vinder man noget syre (de er lidt vage omkring eksakt mængde).

Det lyder jo som en fin deal, men det er især kunstnere, som virkelig kan få noget ud af konkurrencen. De er nemlig inviteret til at tegne nogle af de karakterer, som er blevet nomineret af de andre brugere. For hver tegning, som bliver udvalgt som vinder og brugt i det endelige resultat, vinder kunstneren 100 doser LSD.

Men det stopper ikke der. Hvis de udvælger en til at være "maestro-kunstner" - altså personen, som skal samle alle tegningerne til den endelige kollage - vil man modtage rigelig syre til en selv og alle andre på en mellemstor festival.

Advertisement

Avengers, grundlæggerne af The Majestic Garden

Mere præcist vil maestro-kunstneren modtage 10.000 doser (med 100 mikrogram i hver), hvilket må siges at være en ordentlig omgang. Selv hvis man sælger det virkelig billigt, vil 10.000 mærker koste 200.000 kroner, og normalt vil prisen nok nærmere være 1 million kroner. Men forretningen går åbenbart fint for jesusofrave, og de vil gerne dele ud af kærligheden. "Det er vores holdning, at mere LSD i verden er en god ting," forklarer jesusofrave.

Det er mere eller mindre det filosofiske fundament bag The Majestic Garden, at verden ville være et bedre sted, hvis flere mennesker tog syre. Platformen er grundlagt af LSD Avengers, som er en uafhængig gruppe, der tester og bedømmer syre, og som har eksisteret siden Silk Road. Der er ingen mellemmænd, som tager nogle af dine bitcoins eller får kommission på anden vis. Det hele foregår direkte mellem sælger og køber.

En meget bogstavelig fortolkning af "Kittenhuffer"

Decentraliserede markeder som The Majestic Garden er udviklet for at bekæmpe hjemmesider, der fupper brugerne ved pludselig at lukke siden ned og skride med alle brugernes indbetalte bitcoins. En selvstændig sælger kan selvfølgelig stadig godt forsvinde, men det påvirker kun de involverede købere, og ikke alle brugere på portalen.

The Majestic Garden har strenge regler om, hvad der må sælges: Det er stort set kun syre, ecstasy, cannabis og svampe, der er tilladt. Avengers modtager ikke anden betaling end frivillige donationer (og sandsynligvis rigelig gratis syre til at trippe langt ind i det næste århundrede).

Advertisement

Min nominering

Så nu var jeg altså pludselig nomineret under mit hemmelige brugernavn OzFreelancer sammen med mine medsøstre fra dark web, 3Jane and Cher. Jeg ynder at tro, at jeg blev nomineret på grund af mit arbejde som journalist, men jeg tror egentlig mere, det handler om, at piger er en sjældenhed på den del af nettet, og ham, der havde nomineret mig, håbede på at se nogle patter.

Jeg besluttede mig for at lege med på legen og nominerede tre dark web-legender: Guru, Pine og Astor (RIP), som alle tre havde hjulpet mig og utallige andre med at lære PGP-kryptering og andre webrelaterede sikkerhedsforanstaltninger, dengang Silk Road lige var startet op.

Jeg nominerede også DoctorX, fordi ethvert forsøg på at forevige det dybe nets berømtheder ville være ufuldstændigt, hvis ikke han var med. Han er lægen, der helt uden at dømme nogen har forsynet hele det narkoglade miljø med gode råd, salve og anvisninger, der ligefrem har reddet folks liv, i de sidste fire år.

Indtil videre er der masser af begejstring og opmærksomhed omkring konkurrencen, men der er kun kommet få kunstværker ud af det. Måske er præmien simpelthen FOR stor. De fleste steder betragtes 1 gram LSD (det samme som 10.000 doser), som en mængde, man helt sikkert har tænkt sig at sælge videre, og det kan give meget lang tid i fængsel. Panserne vil nok ikke godtage "jeg vandt det i en konkurrence" som en gyldig undskyldning.

Der er ret mange forskellige typer, der er blevet nomineret, men mange kunstnere har valgt at portrættere en sælger ved navn Mr Pickles. Nok ikke nødvendigvis, fordi han er deres foretrukne sælger (selvom han er ret populær), men nok nærmere, fordi han er sjov at tegne. Kittenhuffer er et andet populært bud af samme grund.

Advertisement

"Alle, der er interesserede i at være maestro-kunstneren, som samler alle karaktererne til et samlet billede, er velkommen til at sende os eksempler på deres arbejde eller en skitse af det endelige resultat" skrev arrangørerne af konkurrencen. Indtil videre er der kun én person, Hambone505, som har gjort det.

Til de andre medlemmer, der valgte at nominere eller tegne mig, gjorde jeg det klart, at jeg slet ikke havde noget problem med at blive afbilledet som en utrolig lækker kvinde med store bryster, som samtidig var indbegrebet af en ydmyg intellektuel, men der var ikke nogen, der hoppede på den.

Mere Mr Pickles

Hvorfor har arrangørerne så sat det her i gang? Som jesusofrave forklarer, er det både for at sætte kunstnere i gang med at designe noget unikt og smukt, samtidig med at de vil ære dem, som har gjort så meget for fællesskabet på dark web.

"Kunst (graffiti, kunstnere, frimærker og alt det andet) har altid været en del af LSD-kulturen," forklarer jesusofrave. "Fællesskaberne indenfor LSD-stammefolkene har udviklet deres egne kunstbegreber. Vi er en digital familie, og vi vil gerne indfange den følelse i ét stort samarbejde."

Det har været nogle turbulente år for markederne på det dybe net. Der har været en masse arrestationer og samtidig er der folk indenfor miljøerne, som har hugget folks bitcoins, og på den måde svindlet sig til millioner af kroner. Men konkurrencer og andre begivenheder, hvor man giver stoffer væk på nettet kan formodentlig kædes tilbage til Great 420 Sale and Giveaway of Silk Road som blev afholdt 20. april 2012. Jeg tror, der er en vis nostalgi involveret, ligesom det er et forsøg på at samle tropperne.

Advertisement

Konkurrencen er stadig i gang. Der er endnu ingen, der har tegnet mig, men jeg krydser stadig fingre, for det ville være for vildt at blive foreviget på et ark syre, der røg ud til millioner af mennesker. Overvej lige, hvor sejt det ville være at gå rundt på en festival og forestille sig hvor mange mennesker, der havde slikket på en?

Så hvis du er kunstner og er i dit gavmilde hjørne, så tegn mig lige engang og send det ind. Og tænk bare, hvad du kunne gøre med al den syre.

Læs mere på VICE:

Den syrede historie om den geniale LSD-kemiker, der var med til at forme 60'erne

Jeg byggede en drømmemaskine og trippede på lys

Jeg tog mikrodoser af LSD i en uge og fandt ud af, at jeg er ude af stand til beherske mig