Opțiunea din iPhone care te spiona fără să știi

Un bug al FaceTime a permis oricui să-ți asculte iPhone-ul.
31 Ianuarie 2019, 5:00am
aplicatii pe iPhone
Imagine: Shutterstock

O nouă eroare înfiorătoare a aplicației de la Apple, FaceTime, îi permitea celui care suna să asculte iPhone-ul apelatului, chiar dacă acea persoană nu răspundea, conform mai multor știri și utilizatori care au avut de a face cu asta.

Eroarea permitea cuiva care suna să audă informații de la iPhone-ul sau Mac-ul individului apelat prin adăugarea unei terțe persoane la convorbire. Uite cum 9 to 5 Mac, una dintre primele publicații care au raportat și reprodus eroarea, au explicat-o:

  • Făceai un apel video pe FaceTime cu un contact care are iPhone.
  • În timp ce apela, adăugai o persoană în apel.
  • Îți puneai propriul număr în căsuța de „Adaugă Persoană”.
  • Apoi inițiai un apel de grup pe FaceTime, inclusiv cu tine, și partea audio de la persoana pe care ai sunat-o inițial, chiar dacă nu ți-a acceptat încă apelul.

Editorul de la Motherboard, Jason Koebler, a reușit să reproducă eroarea sunându-mă și ascultându-mă prin microfon. În mod ciudat, nu numai că Jason mă putea asculta, ci și eu pe el, deși nu îi răspunsesem la apelul de pe FaceTime.

După publicarea acestui ghid, Apple a anunțat că a dezactivat opțiunea de grup FaceTime, până găsește o soluţie permanentă. Dar între timp, dacă problema revine, poţi să eviți FaceTime și să-l dezactivezi complet.

Din fericire, asta e foarte ușor de făcut.

Te duci la setările iPhone-ului tău, dai scroll în jos și cauţi FaceTime, apoi schimbi butonul pe gri. Pe MacOS deschizi aplicația FaceTime, dai click pe „FaceTime” în meniu și apoi pe „Turn off FaceTime”.

Articolul a apărut inițial pe VICE US.