Reklame
Svaštara

Deset tattoo umetnika iz Srbije koji kidaju na Instagramu

Od old skul mornarskih motiva, do totalne geometrijske apstrakcije izdovojili smo za vas deset Instagram naloga tattoo umetnika iz Srbije koji su nam se najviše dopali.​

pisao Iva Parađanin
26 Septembar 2016, 10:20am

Noću često ne mogu da zaspim, brojanje ovaca nikada ne pomaže, pa sam stvorila proverenu formulu o čemu bi beskonačno mogla da razmišljam kako bih u nekom trenutku napokon utonula u san: Razmišljam šta i gde da istetoviram. I tako već deset godina. Još uvek nisam našla idealnu šaru za svoje telo, mesto gde bi se nalazila menjam na nedelju dana, te je vrlo verovatno da ću na kraju pomoć potražiti od automata koji ti rendom izabere tetku. Ono što je bar malo ohrabrujuće, znam koje tetovaže sigurno neću.

Pre neku noć moj omiljeni obrazac maštanja za pred spavanje dobio je novu dimenziju jer sam zaronila pravo u mastilni svet tetovaža na Instagramu. Nesanica se pretvorila u novi problem: želela sam sve te tetovaže na sebi, odmah! Svaki od tattoo umetnika iz Srbije razvio je poseban stil šaranja kože po kom je prepoznatljiv i iako stara i dosadna poslovica kaže "Think before you ink", mislim da bih kod svih ovih umetnika bez problema otišla i tražila da nacrtaju šta god požele. Od old skul mornarskih motiva, preko šarenih hipi figurica, pa sve do totalne geometrijske apstrakcije. Izdovojili smo za vas deset Instagram naloga tattoo umetnika iz Srbije koji su nam se najviše dopali i pitali ih za neke tetovaže koje su nam se svidele.

TIMORSUPER

- Ovo je tetovaža koju sam uradio za jednog baš specifičnog lika iz Njujorka. Zove se Martim, a skuplja samo tetovaže ruža, pa je ovog puta želeo detalj iz Beograda. Predložio sam Mlad i zdrav kao ruža!

Sve fotografije: Instagram printskrin

ISKRA_ZAUVEK

- Ideja za ilustraciju je došla spontano pošto većina mojih ilustracija ima neki šaljivi ili simbolični 'tvist'.Volim da se poigram sa erotikom na taj način takodje.."pussy so good like its outta this world" tetovažu sam istetovorala u Beču jednoj dragoj devojci kojoj se crtež jednostavno dopao i poželela ga je na sebi. Pričale smo dosta, feministkinja je i za nju,takođe,crtež ima neko simbolično značenje. Urađena je u martu ove godine.

LAMADREMUERTA

- Rađena je pre otprilike godinu dana dečku koji se zove Željko. Imamo još četiri dugih sedenja sigurno, da bi je završili. Tetovaža predstavlja njegovu ličnu borbu sa gubitkom.

HARDTIMES85TATTOOS

- Tetovažu sam radio najboljem prijatelju sa kojim sam počeo da tetoviram 2006. Miroslavu Kosmosu Dukiću. Simbol je uzet sa budističkih zastavica koje predstavljaju jedan od načina molitve, beli konj na vetru vođen silama prirode slavi trenutke dolaska novih jahača svesti koji svetlom sijaju nad veličanstvenim bićima na zemlji (pitao sam njega za značenje). Tetovaža je rađena prošle godine koliko se sećam.

WHO.SAYS.NI

- Nastala je pre otprilike dve sedmice u Trogiru u Hrvatskoj. Lik je došao da se tetovira kod mog momka, listao moje crteže i samo uperio prstom u ovaj. Natpis je njegov izbor, ali se u suštini jako dobro uklopio sa mišlju sa kojom je crtež i nastao.

IKAATATTOO

- Ovaj tattoo sam radio jednom dečku Vladimiru po njegovom povratku sa broda prošle godine. Predstavlja fotonsku sferu, to mu dođe kao svetlost koja je privučena crnom rupom. Ovom grafikom sam pokušao da vizualno predstavim snopove svetla-linije, koji bivaju privučeni težinom kruga (crna rupa) i lansirani nazad iz njene orbite. Fotonska sfera mu dođe nesto kao orbitiranje svetla oko rupe.

NEON_BLCK

- Tetovažica urađena na mom divnom prijatelju Dušanu, koji je uzevši moj skečbuk i u gomili gluposti sam našao sebi srodnu tetovažu. Mjaoled kao koncept mačke/sladoleda je do sada izazvao sjajne reakcije kod ljudi pa čak i besplatno piće.

DAMIRTATTOO

NE_URO_TATTOO

- Čovek je hteo stih iz Škabove pesme i glavu vuka. Crtež sam našao u jednom od tattoo kataloga (flashbook kako ih mi zovemo), složio tekst i malo izmenio crtež.

cobe_tetovazer

- Sliku je uslikala devojka od ortaka. U pitanju su zarasle šare koje imaju veze sa pank bendovima Misfits i Samhain, a sama fotka je bila aluzija na omot od jednog drugog hc pank benda Minor Threat. Nastala je koji dan ranije od objavljivanja na mom Instagram profilu.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu