Šta se dođavola dešava tokom ovog intervjua sa Benom Aflekom iz 2004. godine

U snimku koji je isplivao na internetu, Aflek povlači novinarku u krilo i kaže da bi TV stanica “više volela kada bi vodila emisiju bez majice”.

|
okt 12 2017, 2:37pm

Ben Aflek, koji je skoro putem Fejsbuka javno osudio zlostavljanja Harvija Vajnštajna , prozvan je na Tviteru zato što je zgrabio grudi glumice Hilari Barton tokom intervjua 2003. godine. Aflek se na Tviteru izvinio Bartonovoj, ali internet je ubrzo otkrio da to nije jedini put kada je glumac nasrnuo na ženu pred kamerom.

2004. tokom intervjua sa kanadskom novinarkom Anom-Mari Losik povodom promocije filma Devojka iz Džerzija, Aflek povlači Losik u krilo, pita je zašto ne otkriva više kaže da bi TV stanica "više volela kada bi vodila emisiju bez majice".

"Obično si više otkrivena nego sada", kaže Aflek tokom intervjua. "U čemu je fora? Šta to kriješ danas?"

"Ove grudi su veoma čvrste… sumnjivo čvrste, kao dva ogromna kamena", rekao je. "To je sportski brus", odgovorila je Losik.

Aflek – koji je tada bio veren sa Dženifer Lopez – zatim pita Losik da li "ima dečka u Montrealu" i kasnije se šali da "sve što [ona] želi jeste da ima seks po ceo dan". Tokom intervjua nabaci lažni francuski akcenat i zajebava se da je ometen u razvoju.

"Ne teraj me da se ponašam kao retardiran", kaže. "Izgledam kao da imam cerebralnu paralizu."

Intervju iz 2004. godine, iskopan je nakon što je Aflek rekao da je "besan" na Vajnštajna što je "koristio svoj položaj kako bi manipulisao i seksualno uznemiravao žene decenijama". Kada je jedan Tviter korisnik iskopao incident sa Bartonovom, glumica, koje je tada imala 21 godinu, odgovorila je da je morala da se smeje kako se ne bi rasplakala. Rouz Mekgovan, koja je takođe optužila Vajnštajna, tvitovala je kako je Aflek lažov koji je godinama znao za Vajnštajnovo zlostavljanje.

Losik se u prošlosti šalila oko sedanja u Aflekovo krilo i izjavila za Holivud Reporter da je klip "prenaduvan".

"Znam da ljudi vole da kopaju svašta, ali ovo je stvarno izvan konteksta", rekla je. "To je bilo za potrebe emisije koju sam ja producirala, tako da nisam bila žrtva. Kada je kamera snimala, igrali smo tu igru. Čim bi se snimanje zaustavilo, sve bi prestalo. Nikada me nije dodirnuo. Bio je pun poštovanja, moram da priznam."

Ipak, dosta je teško gledati snimak i ne osetiti se grozno povodm svega.

Još na VICE.com:

Sve gadosti koje je Harvi Vajnstin navodno radio u Miramaksu

Šta se dešava kad počneš da pratiš fudbal u dvadesetim

Šta se dešava kad postanete mem

Više na VICE
VICE Channels