Internet video od neviđenog značaja

Poslastica za sve fanove Radiohead: stvari koje ste retko čuli na svirci

Tom Jork i Džoni Grinvud su nas počastili pesmama "Wolf at the Door" i "Faust Arp" na koncertu za žrtve zemljotresa u Italiji.
22 Avgust 2017, 11:55am
Foto via Getty images

Centralnu Italiju od prošlog proleća drma niz zemljotresa, u kojima je živote izgubilo nekoliko stotina ljudi, a mnogi živopisni gradići sravnjeni do temelja. Da bi pomogli, Tom Jork i Džoni Grinvud iz benda Radiohead, odsvirali su jedinstven akustični set u gradiću Mačerata. Što možda i ne bi bilo od izuzetnog značaja da nisu ostvarili najluđe snove okorelih fanova i u set ubacili skoro nikad odsvirane pesme poput Faust Arp, A Wolf at the Door, i još uvek neobjavljenu Follow Me Around.

Radiohead, a posebno Tom Jork, prolazi kroz salve kritike zbog nedavnog koncerta u Izraelu zbog kojeg su im zamerile ne samo pristalica pokreta BDS (Bojkot, otuđenje i sankcije), koji se bori za prekid podrške Izraelu zbog politike prema Palestini. Odluka jeste bila pomalo neobična posebno što je bend poznat po ozbiljnom aktivizmu, još otkako su nastupili na koncertu Za slobodu Tibeta 1998 i neprekidno upozoravaju na klimatske promene. Ipak, bez obzira na halabuku oko tog nastupa, bend je očigledno i dalje posvećen na pružanje pomoći kad god i gde god može, što su i dokazali u nedelju u Italiji. Pogledajte snimak celog koncerta koji je načinio jedan fan.

Još na VICE.com

Hej, gikovi, evo vam šest i po sati koncerata Radiohead sa ove turneje

Fanovi Radioheada su nepodnošljivi, ali ih je prilično teško nasamariti

Radiohead nekim čudom i dalje uspeva da zvuči sveže sa "A Moon Shaped Pool"