Korona virus

Gledajte kako poznati odlepljuju, LIVE!

Madonini koncerti u kupatilu i dnevni izveštaji stručnjaka za zdravstvo Kardi Bi su ono što se dogodi kada zvezdama željnim svetla pozornice kažeš da jednostavno... ostanu kod kuće.
01 April 2020, 9:54am
Untitled design (2)
KARDI BI I MADONA POČINJU DA PUCAJU U KARANTINU. FOTOGRFIJE SA INSTAGRAMA / IAMCARDIB I MADONNA.

Kako polako gubimo predstavu o tome koji je danas dan, naša dnevna rutina se dezintegriše i isprobavamo nove igre, kao što je „kako je to kada popiješ šest šolja kafe“ i tako se stvara novi osećaj normalnosti. Što se tiče slavnih ličnosti, nedostatak ljudi koji će im se diviti i pružati im pažnju dok su u samoizolaciji izgleda uzima posebno zapanjujući danak. Većina nas je na telefonima gledala kako brojne zvezde izgleda pucaju pred našim očima, i dalje očajnički tražeći tu svetlost pozornice.

Od Madoninih koncerata u kupatilu, do Arnoldovog nežnog odnosa sa njegovim kućnim ponijem, ovi bizarni i ponekad iznenađujuće ogoljeni postovi su još jedan dokaz da poznati žive na drugoj planeti, iako možda preživljavaju istu pandemiju kao i mi.

Evo koga predlažem za posmatranje:

Britni Spirs

Kada ima dobar dan, Instagram Britni Spirs je kovitlac dirljive iskrenosti, blamova i haosa. Bilo da slika cveće na balkonu, ili kraj bazena pravi „modne revije“ za svog preterano napucanog dečka, Brića kao da je lično izmislila karantin. Deluje kao da bitiše unutar sopstvenog hiperbrzog helijumski kreštavog univerzuma, gde je uvek sunčano i svaki dan predstavlja uzbudljivu novu avanturu. Jednog dana je dobra komunistkinja i poziva na generalni štrajk i preraspodelu dobara, a sledećeg tvrdi da je pretrčala 100 metara za 5,97 sekundi, i potpuno zbrisala svetski rekord koji drži Usein Bolt (Čuvaj se, Tokio 2021.). Uskliknimo s ljubavlju kraljici karantina.

Madona

Madona je pionirka u disciplini „poznati javno gube svoj razum dok se gade sami sebe". Pokrenula je sada svakodnevni „Dnevnik iz karantina“, sa ovim sada već čuvenim videom, u kome na melodiju pesme „Vogue“ peva o... prženoj ribi (bez ikakvog ponuđenog konteksta)? U drugom videu (bizarno visoke produkcije) sedi pod svetlošću sveća i kuca na pisaćoj mašini, u nekoj vrsti uvrnutog starinskog ratnog kospleja, očigledno uživajući u drami koju je doneo COVID-19. Dok kuca, čita naglas: „Ono što mi zaista nedostaje je mogućnost da da se obratim publici... publici u svojoj kući nisam zabavna“. Uf... bez obzira, onoga ko joj snima ove videe najverovatnije treba spasiti.

Arnold Švarceneger

Ubrzo nakon što je proglašena pandemija, Arnold je počeo da postavlja više videa na kojima je sa svojim retkim kućnim ljubimcima: sa ponijem po imenu Viski i magarencetom koje se zove Lulu, za koje pretpostavljam da žive u kući (?) s njim. Dobar princip je da ako u tvoj karantinski prostor mogu da stanu dve velike domaće životinje, bićeš okej. U mom omiljenom videu, Arnold uživa u obroku posle treninga, kada mu se za stolom pridružuju dve ogromne životinje i sa njim podele nešto hrane. On poniju nudi salatu. Poni prihvata. Lepo je. Toplo preporučujem.

Vendi Vilijams

Nemam pojma šta se zapravo ovde dešava ali je očigledno da u nedostatku snimanja svog tok-šoua Vendi Vilijams deluje kao da je u nekoj vrsti podruma prepunog uspomena dok jede krabu pred kamerom ispred statue Beti Bup u prirodnoj veličini koja drži Šanel torbicu i nosi Suprim kapicu. Vidim samo da sipa ljuti sos na komadič krabe u svojoj ruci i vrišti na svoju mačku. Genijalno.

Iskrene kanadske zvezde

Džastin Trudo je ranije ove nedelje na Tviteru postavio video iz svoje kuhinje, u kome izaziva Kanađane da spljošte krivu preko #PlankTheCurve, i tagovao je sabraću Kanađane Rajana Rejnoldsa i Majkla Bublea da produže lanac. Od tada smo videli naizgled ekstremno izolovanog Seta Rogena kako se iz svog „bunkera“ zalaže za pranje ruku i socijalno distanciranje, i začuđujuće boemski raspoloženog Šona Mendeza, koji, uprkos višenedeljnom upozoravanju da ne treba dodirivati svoje lice, izgleda nije u stanju da prestane da ljubi svoju ruku i da nam putem kamere šalje poljupce.

Doktor Fil

U sredu uveče, dr Fil je na Tviteru postavio fotografiju na kojoj drži ogroman nož, sedeći pored svoje žene Robin, sa komentarom „VELIKI NOŽ! MALA ŽENA!“. Nisam siguran koja mu je ovde bila namera, ali definitivno može da se protumači kao potpuni Psiho. Takođe, još jedna napomena: doktorova supruga Robin izgleda koristi ogromnu kašiku za serviranje da u usta trpa nekakvu mešavinu povrća. A ni njegov potpuno beživotni osmeh ovde ne pomaže mnogo. U svakom slučaju, Robin, nadam se da si dobro!

Serž Ibaka

Otkako je NBA sezona otkazana, a čitava ekipa Raptorsa otišla u samoizolaciju nakon što je jedan košarkaš Juta Džeza bio pozitivan na testu za koronavirus, zvezda Raptorsa Serž Ibaka je postao glavni vloger NBA. U novom serijalu pod nazivom „Koliko vam je dosadno?“, zasnovanom na njegovom ranijem serijalu, „Koliko ste gladni?“, Ibaka snima sebe u svom luksuznom stanu kako vežba, obavlja kućne poslove i, na zahtev publike, drži kratak kurs u obmotavanju šalom. U nekim svojim boljim postovima, on čak i preko Fejstajma razgovara sa drugim igračima Raptorsa. Moram da napomenem da je Ibakina pojava slavne ličnosti tokom pandemije manje haotična od mnogih, ali i dalje pruža očaravajući uvid u njegov život.

Kardi Bi

Još u prošlom veku, 10. marta, Kardi je na Instagram postavila video koji se ispostavio kao veoma dalekovid, u kome je rekla, „Jebote, nemam pojma šta je taj koronavirus. Ne razumem kako je to sranje došlo iz Vuhana, u Kini, a onda je odjednom to sranje krenulo na jebenu turneju“. Ona sada deli mnoštvo neverovatno duhovitih, ponekad zajedljivih i sasvim gledljivih videa. U jednom kaže da je sranje sigurno sve veće, kada korporativna Amerika šizi; u drugom se baca na jenga kulu prirodne veličine; a u sredu je postavila još jedan video na kome nosi masku i ima nokte dužine 10 santimetara, i otvoreno govori o široko rasprostranjenim problemima sa testovima za COVID-19 u SAD, ističući da privilegovani ne bi trebalo da imaju pravo prvenstva. Proglašavam Kardi Bi pobednicom karantina!

Ovaj članak je prvobitno objavljen na VICE CA.