Ovde su! Modna priča koju je inspirisao ‘Poltergajst’

Ovim foto-sešnom dajemo omaž našoj dečijoj fascinaciji - Poltergeist-u.

|
dec 14 2016, 8:37am

Poltergeist, koji je režirao Tobi Hoper ( proslavio se filmom Texas Chainsaw Massacre) zajedno sa Stivenom Spilbergom, bio nam je opsesija kad smo bili klinci. Gledali smo ga sto puta zaredom na isti način kao što su neki klinci gledali Diznijeve flimove. Počelo je kad smo imali pet, šest godina, kad nam je otac doneo film u čudnom omotu, crtež male devojičice u tami sa ručicama na televizijskom ekranu. Priča filma je o porodici koju progone duhovi koji su odvukli njihovu ćerku Kerol En u svet mrtvih kroz orman u njenoj sobi. Za većinu klinaca naših godina film je bio zastrašujući, ali iz nekog razloga bio je i utešan, čak nam je unosio toplinu u srca.

Naša potreba da gledamo film uskoro je prešla u potrebu da ga ponovo proživimo. Blato u dvorištu postalo je bazen sa skeletima.

Lik Kerol En budio je osećaj mešavinu nevinosti i nelagodnosti. Pogled i osećaj koji je budila kuća u kojoj je živela fascinirao nas je posteljinom Star Wars, zlatnom ribicom, prašinom i sjajem koji su se dizali ispod kreveta kad se izvlačio neki veliki haos – cela scena prožeta pastelnom paletom boja iz dečijih soba 1980-ih.

Ovim foto-sešnom dajemo omaž našoj dečijoj fascinaciji, od scene Kerol En gde otkriva da joj je kanarinac uginuo, kada je prvi put "taknuta" duhovnom natprirodnom energijom i kad se vuče po kuhinjskom podu u fudbalskoj opremi. I konačno – najvažnije – nezaboravne reči Kerol En koje je uputila roditeljima kada je obuzelo sablasno isijavanje sa televizora: Ovde su!

~ Kelsey i Rémy Bennett

Fotograf: Kelsey Bennett
Model: Solveig Almaas
Dizajnerka i stilistkinja: Rémy Bennett
Rekviziterka: Tafv Sampson
Šminkerka: Mical Klip

Video iza scene pogledajte ovde

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Više na VICE
VICE Kanali