Reklame
Tech by VICE

Žena je mislila da ima infekciju oka, ali su to bile pčele koje joj piju suze

Mladoj ženi iz Tajvana nije ni palo na pamet da je oči peku zato što su se četiri “znojne pčele” uselile ispod njenog kapka

pisao Gavin Butler
12 April 2019, 7:36am

Image via Wikimedia, CC licence 3.0 (L) and Wikimedia, CC licence 3.0 (R)

Dobro, da odmah pređemo na stvar: žena sa Tajvana je imala pčele u očima. Mislila je da je neka upala, ali nije bila. Bile su to pčele. “Znojne pčele”, da budemo precizni, što je posebna vrsta pčele koju privlači slankasti ljudski znoj. I živele su, uživale, pod naduvenim kapkom, buvkalno joj pijući suze.

Ova priča deluje kao da dolazi pravo iz pakla, ali zapravo nam dolazi posredstvom tajvanske televizije CTS, u čijem prilogu je objašnjeno da je žena starosti 29 godina, kojoj je navedeno samo prezime He, išla da obiđe i sredi rođakov grob i počupa korenje, kada je osetila nešto za šta je pretpostavila da je mušica koja joj je uletla u oko. Isprala je oko vodom, ostala pribrana i nastavila s poslom. Ali pošto je primetila da bol ne prestaje, kao i to da oko ne prestaje da joj suzi, rešila je da ode do Fujin univerzitetske bolnice.

Prvo su joj dijagnostikovali celulitis, što je bakterijska upala kože, kao i keratitis, to jest upalu rožnjače. Ali dr Hung Či-ting, načelnik oftalmologije u bolnici je opisao trenutak kada je otkrio da je Heino oko puno pčelica.

“Video sam nešto što mi je ličilo na noge insekta”, rekao je za vesti, “pa sam ih polako izvukao pod mikroskopom, jednu po jednu, tako da im ne povredim telo”. Hung je kasnije identifikovao četiri insekta kao znojne pčele, za koje tvrdi da inače ne napadaju ljude. Izgleda da ove inače bezopasne živuljke prosto ne mogu da se napiju ljudskog znoja, kako piše Business Insider Singapore, i često se nalaze u blizini palog drveća.

Srećom, He nije trljala iritirano mest, dodao je Hung, pošto je tako mogla da zgnječi pčele u svom oku i izazove sebi još ozbiljnije probleme. Takođe je iskoristio priliku da podseti sve koji obeležavaju Kingming – ili Dan čišćenja grobnica – da nose zaštitne naočari dok čiste grobove ako žele da izbegnu sličnu sudbinu.

Mlada He je otpuštena iz bolnice i očekuje se da će se u potpunosti oporaviti.

Članak je prvobitno objavljen na VICE ASIA.

Tagged:
vesti
oči
Zdravlje
pcele
suze
Upala