Reklame
Seks

[18+] Ove đavolske ilustracije su grešno seksi

Kristobal Lopez oživljava vaše najluđe bezbožničke fantazije.

pisao Kelsey Lannin
01 Avgust 2017, 8:40am

Mračni, srednjevekovni prizori različito razgolićenih žena sa demonima, jarčevima, a ponekad i sa Princom tame lično, pojavljuju se na golicavim ilustracijama Kristobala Lopeza. Do sada smo viđali porniće sa pipcima, seks s duhovima, sondiranje vanzemaljaca – ozbiljno, nema manjka jezivog seksualnog materijala, kada malo bolje razmisliš.
„Pretpostavljam da moj rad govori o stvarima koje su relevantne svima – a to je seks i magična veza između ljudskih bića i božanskog", kaže Lopez za Creators. „Da budem iskren, ja ne donosim ništa novo – to je klasična tema romantizma. Groteskno i zlokobno je u kontrastu sa idealom lepote i plemenitog, i stvara dramatičnu vezu".

Omot za bend Weregoat, 2016, vlasništvo Kristobala Lopeza

Njegova gotovo ekskluzivna upotreba crnog i belog doprinosi estetici velike drame, i rezultira u prizorima koji su intenzivno grafički, u oba smisla te reči. Ovaj čileanski umetnik kaže da je njegov stil delom posledica ograničenih resursa, ali takođe ima i pozadinu u komercijalnim skicama, kojima se bavio pre nego što je prešao na ličnije projekte.

Živeo Sotona, 2016, vlasništvo Kristobala Lopeza

„Shvatio sam da je kada bih završio posao poslednja stvar koju sam želeo da radim u slobodno vreme bila da nastavim da crtam", kaže Lopez. „Isuviše vremena sam posvećivao crtajući za brendove koje sam prezirao, umesto da budem u mogućnosti da stvaram sopstvene radove".

Bezbožna Marija, 2016, vlasništvo Kristobala Lopeza

Uticaj pornografije je očigledan, ali Lopez kaže da takođe crpi inspiraciju iz renesansnih gravura, stripova, tarot karata, umetnika kao što su Hijeronimus Boš i Francisko Goja, i „internet univerzuma". Iako su njegovi radovi krcati referenci na religiozno i okultno, njega više zanimaju osećanja koje izazivaju, a ne okvirna ideja ili poruka.

„Ja nisam toliko duhovna osoba. Šta više, u mnogim stvarima sam poprilično pragmatičan. Međutim, privlače me nepoznato i skriveno", objašnjava on.

Žrtvovanje, 2017, vlasništvo Kristobala Lopeza.

Povremeno isuvše smeo za Instagram, gde je prikupio skoro 50 hiljada sledbenika, zbog svoje sklonosti ka đavolskom razvratu, nekoliko puta su ga izbacivali.

„Svaki put kada postavim nešto, imam osećaj da bi to moglo da mi bude poslednje", kaže Lopez za Creators. „Mislim da bi bez tih smernica zajednice, moj rad na Instagramu bio mnogo eksplicitniji".

Lopez sada koristi zaobilazne načine da informiše fanove o svojim novijim i razuzdanijim radovima. Nedavno je postavio veoma 18+ demonsku orgiju koju je transformisao u sasvim smernu pica žurku, uz pomoć nekoliko pažljivo postavljenih emodžija.

Omot za Weregoat 2, 2016, vlasništvo Kristobala Lopeza.

Očigledno otelotvorenje svega što je brutalno, ne iznenađuje to što je njegov rad tražen među hevi metal bendovima koji traže težinu koju mogu da vizualizuju samo jarci, krvoproliće i mnogo crnila. Lopezov rad su naručivali Volcanic, Daedalvs, Tannähauserkrieg, Pactum i Weregoat.

„Prvi omot sam radio za bend Weregoat – napravio sam tri bogohulne ilustracije za njih, a posle toga su mnogi metal bendovi počeli da me kontaktiraju zbog moje umetnosti", kaže Lopez. „Volim da radim sa muzičarima. Oni stvarno cene tvoju umetnost i uvek imaju vizuelnu ideju za svoju muziku".

Njegov rad takođe se može videti u saradnji sa @monstersholdingbitches i trajno zabeležen na koži ljudi.

Lopez svoje radove prodaje ovde, i planira da u septembru počne da prikuplja sredstva za svoju monogrtafiju. Kliknite ovde da počnete da ga pratite na Instagramu.

Još na VICE.com:

(18+) Fotografije pasa, riba-klovnova i penisa na gej paradi u Berlinu

(18+) Erotski gifovi koji slave psihodelike, SF i seks

18+ Fotografije tajnih orgija u jeftinim hotelskim sobama u Mančesteru