Reklame
Zabavljanje

Aplikacija koja želi da ti sredi seks i put na besplatan odmor

Odlazak na putovanje na prvom sastanku, čak i besplatno, može da bude prava katastrofa, ali makar ćeš imati bolju anegdotu za prepričavanje.

pisao Ebony-Renee Baker
12 Jun 2018, 12:22pm

Putovanje putem Unsplash

Zamisli ovo:

Šest meseci od današnjeg dana — na Mikonosu si sa tipom koji ti je platio avion, plus hotel od pet zvezdica. Mesec dana ranije, roniš u Kankunu sa nekim drugim likom, sa brodića koji je iznajmio za oboje. Sve besplatno. Život je pesma.

Ovo navodno gomila ljudi dobija od Miss Travel, dejting sajta koji se reklamira kao način da upoznate samce koji vole da putuju, ali se češće koristi kao način da dođete do besplatnih putovanja i seksa. Jer se aplikacija nalazi na internetu a internet uvek na kraju služi tome.

Ne razlikujući se mnogo od sajtova za šugar dejting, Miss Travel je pun bogatih starijih muškaraca koji traže atraktivne žene kojima će moći da ugađaju. Ali umesto džeparca, za prvi sastanak im nude putovanja na mesta kao što su Bali, London, Dubai i Vegas. A pošto je njegov osnivač isti lik koji je stvorio Seeking Arrangement, ne iznenađuje mnogo da ovi sastanci sa putovanjima podrazumevaju veoma luksuzne troškove.

Ričard*, četrdesettrogodišnji biznismen iz Hrvatske, kaže da očekivanja žena na ovom sajtu mogu da variraju od seksa, preko poklona, do prosto dobrog provoda i besplatnog odmora. Iako on ima kuću u Torontu i Hrvatskoj, nikad ne ostaje ni u jednom gradu duže od nekoliko nedelja. I tako je tokom tri godine preko ovog sajta povremeno imao sastanke na slepo u zemljama kao što su Meksiko, Australija, Sjedinjene Države, Italija, Kanada i Bahami.

“Moje očekivanje je samo jedno i zove se poštovanje”, rekao je Ričard za VICE. “Sve ostalo može da se izgradi. Hemija može da se izgradi, prijateljstvo može da se izgradi, poverenje može da se izgradi.” Iako uglavnom traži avanturu (napomenuo je da ako se dogodi seks, dogodio se), krajni cilj za njegove dejtove na putovanjima, za koje procenjuje da ga koštaju oko 3.000 dolara, jeste dugoročna veza.

“Moj idealni partner bi bio neko ko može da putuje kao ja”, rekao je on. “Dobra strana je što… zaista mogu da se okušam sa devojkama odasvud. Čitav svet je moje igralište.”

U vreme ovog intervjua, Ričard je razgovarao sa desetak potencijalnih saputnica na ovom sajtu — koje je posle morao da suzi na žene kojima može da veruje.

Na kraju krajeva, kad je lako da vas izrade na Bamblu, uljez koji se lažno predstavlja na Miss Travel može da vas uvali veoma, veoma gadna govna.

Prema rečima Pejdž Berger, menadžerke sajta za odnose sa javnošću, sajt nema izričita pravila za dejtove na putovanjima, ali ima niz smernica za bezbednost. Na primer, oni podstiču korisnike da imaju sve informacije za kontakt sa parovima sa kojima nameravaju da putuju. “Recite nekom gde putujete i sa kim putujete”, rekla je Berger. “Uvek savetujemo da uzmete odvojenu sobu. I pazite na to da imate novac na svom bankovnom računu da možete da stignete kući u slučaju da nešto pođe naopako.”

U jednom slučaju kad se dejt sa Miss Travel jeste završio dugoročnom vezom, obe strane su se izjasnile da im ne smeta da upoznaju nepoznatu osobu koja živi na udaljenosti od 4.000 kilometara.

Džodi Vejlen (51) upoznala je Danijela Bulta (48) 2016. godine kad je živela u Indijani, a on na Grenadi. Oboje su bili razvedeni i već stalno putovali, tako da je par pričao već tri meseca preko interneta pre nego što je ona otišla na tronedeljno putovanje da bi ga upoznala. Jedno drugom nisu čuli čak ni glas.

“Ne sećam se da sam ijednog trenutka bila uplašena”, rekla mi je Vejlen. “Možda je trebalo da budem… ali izguglala sam ga, proverila sam mu prošlost, znala sam mnogo o njemu pre nego što sam pošla.” Odmah su se dopali jedno drugom, tako da je Vejlen dala otkaz na posao medicinske sestre, prodala svu imovinu i počela da živi Bultovim nomadskim načinom života, sve u roku od godinu dana.

“Bio sam zainteresovan zato što uživam da budem u ženskom društvu i obožavam da putujem”, rekao je Bult za VICE. “Zašto onda ne uraditi dve stvari koje najviše volite istovremeno?” Par sada živi na Devičanskim ostrvima od zajedničke ušteđevine i sledeće što planira je putovanje s kraja na kraj Amerike na motociklima.

Naravno, ne slažu se svi tako dobro na putovanjima — pogledajte samo sve te parove koji raskinu odmah posle prvog zajedničkog odmora. Kažu da naučite mnogo o osobi kad ste zajedno na putu, a to može da znači da ćete saznati više nego što ste želeli o nepremostivim problemima vašeg partnera sa poverenjem.

Ali bilo da završite tako što ćete se zaljubiti na jedrilici ili utopiti u tekili na nekom grčkom ostrvu, verovatno ćete završiti sa boljom anegdotom od onih koje dobijate sa običnog onlajn dejtinga. Jer niko ne želi više da sluša o tome kako je još jedan umereni zgodan tip koji slučajno živi u vašoj ulici počeo da vas izbegava.

*Ime je izmenjeno da zaštiti privatnost.

Tagged:
online dating
Miss Travel
Veze
putovanje
Odmor
elitno zabavljanje
Predivne besplatne stvari