Fotografije "Zajedničkog udara" srpske vojske i policije u Kraljevu
Sve fotografije: Bojana Minović
vesti

Fotografije "Zajedničkog udara" srpske vojske i policije u Kraljevu

Nažalost, građani Kraljeva i okoline nisu mogli da priđu atletskom stadionu kako bi videli dugonajavljivani spektakl.
27 Jun 2018, 2:22pm

- Ajde bre, sklanjajte se odatle! Za šta ja stojim ovde?!?“ – saobraćajni policajac iznervirano dobacuje ljudima koji se tiskaju na jednoj strani mosta na Ibru. „Pa zašto ste nas zvali?“ – rezignirano odgovara jedan od okupljenih u masi.

U najkraćem ovo je rezime današnje združene akcije policije i vojske pod nazivom „Zajednički udar“ koja je održana na kraljevačkom atletskom stadionu. Akciji je prisustvovao gotovo celokupni državni vrh na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, uključujući i redovnog gosta na ovakvim događajima - predsednika Republke Srpske Milorada Dodika.

"Mi ne pretimo nikome, spremni smo uvek za kompromise, dijalog i mir, ali nismo spremni i nećemo nikada prihvatiti neke nove Oluje, neki novi egzodus i zločine nad Srbima", rekao je Vučić u govoru i najavio da "neće doneti odluku o pitanju Kosova, a da ne pita građane."

U vežbi su učestvovali pripadnici Specijalne brigade Kopnene vojske, jedinice Vojne policije Vojske Srbije, bataljona Vojne policije specijalne namene "Kobre" i vazduhoplovnih snaga, u sadejstvu sa pripadnicima Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, Helikopterske jedinice, Policijske brigade i Interventne jedinice policije.

Nažalost, građani Kraljeva i okoline nisu mogli da priđu atletskom stadionu. Policija, zajedno sa privatnim obezbeđenjem stvorila je krug oko stadiona ne puštajući nikog bez akreditacije. Zbog toga su se svi znatiželjnici željni spektakla, kakav se već neko vreme najavljivao, tiskali na dozvoljenoj udaljenosti ne bi li makar na trenutak videli nešto od najavljenog performansa.

Stajali su na ibarskom mostu, ali samo sa jedne strane jer je druga, bliža stadionu, bila blokirana, ili sa druge strane obale Ibra ili na gradskom keju. Međutim, većina nije mogla videti ništa je im je smetala ne samo udaljenost već i kiša koja je neprekidno padala tokom čitavog događaja.

Pogledajte još fotografija ispod.