Internet kupovina

Pitali smo ljude šta im tačno i koliko dugo nije stiglo sa AliExpressa

Probali smo da vidimo da li možda postoji neki šablon koji bi ukazao na to ko može biti kriv za sve nestale i zakasnele pošiljke.
31 Jul 2020, 10:23am
30476528812_1dbdb04651_k
Fotografija: Flickr

Postaje sve očiglednije je da korona virus izaziva mnogo više problema od onih zdravstvenih. Iako se u jednom trenutku činilo da ova pandemija možda i neće imati toliko uticaja na nas u dalekoj Srbiji, ovih dana nam je sve očiglednije da i nismo tako daleko od ostatka velikog sveta.

A osim problema koje je izazvao korona virus, u ovom periodu kao da su na površinu isplivali i problemi sa kojima se, čini se, neki susreću oduvek, ali su sada postali mnogo učestaliji. Oni koji kupuju onlajn, preko kineskih kompanija AliExpress, Wish i AliBaba na svoje porudžbine u poslednje vreme čekaju mnogo duže, na šta su se požalili Efektiva organizaciji potrošača. Oni su onda sproveli svoje mini istraživanje.

Od objavljivanja rezultata ovih istraživanja na njihovoj Fejsbuk stranici, Carina se ogradila, Pošta najavila tužbu, a i dalje nikome nije jasno gde su pošiljke i ko je kriv što ih nema tamo gde bi trebalo da budu, pošto se paketi poslati iz Kine ne prate van Kine

Od tada su se na društvenim mrežama oglasili i kupci kojima stiže roba, i koji tvrde da problem trenutno postoji širom sveta, te da usled pandemije i nedovoljno preciznog tracking sistema primaoci paketa ne mogu znati gde je tačno problem nastao.

Takođe, na Fejsbuk stranici Efektiva organizacije potrošača objavljeno je da je, nakon pokretanja priče o ovoj temi na mrežama, veliki broj ljudi ovih dana dobio svoje dugo zaostale pakete, a što, prema njihovim rečima, ukazuje na to da su ti paketi već bili u Srbiji. Ipak, ništa od svega ovoga, čini se, ne možemo znati zasigurno.

Pošto zvaničnog obrazloženja nema, odlučila sam da probam da saznam odgovor drugim putem - time što ću pitati one kojima pošiljke nisu stigle, a u nadi da će možda na površinu isplivati neki šablon koji bi nam mogao ukazati na to ko je kriv za nestale porudžbine.

Ognjen

Poručio sam poklon za devojku. Trebalo je da stigne pre dva meseca, ali nije stigao. Tražio sam povraćaj novca pred istek roka za dostavu, i lik je bio u fazonu, “da, ali ja sam poslao, molim te ostavi pare ili ukloni dispute,“ što sam mu ja rekao da ne mogu, jer cena nije mala, koštalo je četrdesetak evra. Prošlo je neko vreme, vratili su mi pare, a prodavcu sam rekao da ukoliko mi stigne stvar, uplatiću mu pare i nikom ništa, ali se to nije desilo. Prodavci imaju dokaz da su to poslali, ali ne dobijaju moj novac od AliExpress-a dok ja ne potvrdim da je meni paket stigao. Tako da je taj lik ostao bez para i bez toga što je poslao, a meni su vratili novac. Ovo najviše ide na štetu tih prodavaca, oni su ti koji gube pare.

Mina

Uglavnom mi nisu stizale sitnice, jer u početku nisam imala poverenja u tu internet kupovinu. Ipak, od petnaest stvari dođe mi devet, a šest nestane bez traga. Najskuplja stvar koju sam naručila, a da mi nije došla bila je ta haljina od 25 dolara. Meni je nakon otprilike pola meseca stiglo obaveštenje da je dostavljena i primljena, što je obaveštenje koje se dobija kada poštar potvrdi da je stiglo na prag. Ja sam u tom periodu bila u Beogradu, i zvala stalno roditelje koji su mi govorili da ništa nije stiglo. Nakon dobrih tri meseca, kada je istekao rok za čekanje krenula da se žalim, ali oni to nisu želeli da prihvate, pošto je njima bila stigla potvrda da je paket dostavljen. I sada, nakon mučenja sa njima ja sam uspela da izrvem neki kao kompromis - vratili su mi trećinu novca, a haljina od januara nije stigla. Tu ništa više ne očekujem.

Prošle godine mi nije stigla električna četkica za zube od dvadesetak dolara, i vratili su mi novac.

Što se tiče ostalih stvari, to su bile sitnice, do šest ili sedam dolara: uglavnom ukrasne kutijice, majice... To kad ne stigne, iskreno, više puta me je bilo sramota da otvaram dispute za tako sitne stvari, ali eto, nagomila se. Do sada sam izgubila sigurno tridesetak dolara u tim sitnicama. Čak i kada sam otvarala žalbu, oni su mi uglavnom vraćali novac jer nije bilo načina da se prati porudžbina nakon što uđe u Srbiju. Tada nisu pravili problem oko toga. Ipak, ono što mene zanima je šta jedan naš srpski poštar može sa mojim korejskim maskama za lice ili tako nekim sličnim stvarima.

Ono što je važno da napomenem je da, od kada je krenula ova havarija sa korona virusom, prestala sam da naručujem, zato što sam računala da neće ništa stizati. Drago mi je da se sada pokreće priča o ovoj temi, jer sam se osećala kao da ludim bezveze, a sada vidim da nisam jedina. Pogotovo je bezveze kada su u pitanju stvari koje sam baš želela ili kojima sam se radovala.

Nenad

Pripadam korisnicima AliExpress-a koji od kraja marta nisu videli stvar koju su naručili i naravno platili. Zvao sam prodavca, kaže - imamo podatke da smo vam robu poslali. I još kaže (šta će čovek) - vratićemo vam novac. Odbio sam, pod obrazloženjem da njegov biznis ne treba da trpi zbog naše, srpske pošte. Ne smedoh reći, zbog našeg pokušaja da zaustavimo svetski biznis.

Petar

Desetog marta sam poručio neku elektroniku sa AliExpress-a, četrnaestog marta piše da je napustilo Kinu, nije stiglo i dalje, bilo je oko pet dolara, što je refundirano, tako da nije strašno. Onda sam poručio dve N95 maske tridesetog marta, to je bilo deset dolara. Napustile su Kinu desetog aprila, nisu stigle, takođe su refundirane. Sedamnaestog aprila pokušao sam ponovo, poručio pet N95 maski, platio ih 25 dolara, navodno su od petnaestog maja u Srbiji, nikada nisu stigle, takođe su refundiraene. Poslednje što sam poručio je bilo 22. Maja, neki adapter za fotoaparat, on je navodno u Srbiji od 17. juna. Zašto nije stiglo do mene, ne znam. Košta samo par dolara, tako da nije strašno, ali ne razumem zašto stoji u Srbiji već mesec dana?

Ne znam ko je kriv za ovu situaciju, ne znam ni da li da uopšte očekujem da mi ikada stignu, jer prodavci imaju informacije da su artikli u Srbiji. Ipak, ja to nisam uspeo da proverim: zvao sam Poštu, otišao tamo da pitam, i oni su mi rekli da ništa nije stiglo, da su verovatno na carini, pa sam poslao mejl i carini. Oni su odgovorili da ne mogu proveriti to, i ponovo mi poslali kontakt Pošte, da njih pitam. Sada ponovo čekam odgovor od njih, ali nisam uopšte optimističan i pretpostavljam da ti paketi neće nikada stići, a i ako stignu, stići će nekoliko meseci nakon što je postojala potreba za njima. Sumnjam da su krivi sami poštari koji dostavljaju robu, sumnjam da je krivica negde više u lancu. Ipak, nadam se da će se ovi problemi rešiti uskoro, jer u suprotnom ćemo morati da kupujemo od preprodavaca i uvoznika koji naplaćuju mnogo veće cene od realnih.

Barbara

Stvarno puno naručujem sa AliExpressa i čak i radim sa nekim prodavcima, pa sam se konsultovala i čula vezano za ovu situaciju. Oni kažu da je razlog zbog koga je cena šipinga povećana i dalje virus. Mnogi misle da se standard šiping odvija avionom, a ustvari delom ide brodom, a delom avionom. U svakom slučaju, postoje komplikacije, ne samo za našu zemlju. Primetila sam da su cene povećane i za Poljsku, ali ne mogu da tvrdim ništa, jednostavno, to je ono što su oni meni rekli.

Druga stvar, na mojih osamsto pošiljki koje je trebalo da primim u životu, možda nisam dobila tri ili četiri, bukvalno mi je skoro sve stiglo. U toku prethodnih nekoliko meseci se to nije dešavalo, sve mi regularno stiže, možda malo sporije. Inače traje možda tri nedelje, a sada je potrebno možda četiri, pet, nekad i šest nedelja po pošiljki, ali sve mi regularno stiže i stvarno nema nikakvih problema što se toga tiče.

Hvala sagovornicima!