Foto: MN Press

Posle četiri godine pehar ponovo u rukama košarkaša Partizana

Crno - beli u finalu Kupa Radivoja Koraća savladali Crvenu zvezdu.

|
feb 19 2018, 12:35am

Foto: MN Press

Dugo, za navijače Partizana verovatno i predugo je trajala pauza između neka dva pehara u rukama njihovih kapitena. Četiri godine je prošlo od poslednje titule prvaka Srbije do ovonedeljnog trijumfa u finalu Kupa u Nišu.

U utakmici iz snova, koju nikako nije nagovestio dosadašnji tok sezone, crno - beli su predvođeni harizmatičnim kapitenom Novicom Veličkovićem i mladim trenerom Nenadom Čankom, pobedili ljutog rivala i evroligaša, Crvenu zvezdu, rezultatom 81:75.

Crno - beli su finale rešili još u prvom poluvremenu u kojem su vodili i 20 razlike, dok izabranici Dušana Alimpijevića nisu uspeli da se vrate u meč i pored nekoliko kontra udara i približavanja na minuse od 6, pa i 3 razlike. Partizan je prosto bio bolji i "napaljeniji" u Nišu, a to drugo je, istorija nas je naučila, mnogo puta odlučivalo u večitim derbijima.

Kako Partizan nije uspeo da se plasira u plej ABA lige, nastavak ovakvih sudara sledi nam u vrelim junskim danima u hali Pionir, na poslovičnih 50 stepeni u finalu KLS. Najverovatnije.

Dotle, slave "Grobari", čija nova ambiciozna uprava verovatno kao i mladi Aranitović u izjavi medijima veruje da je počela "nova era" Partizana.

Ovako je bilo u Čairu 18.februara 2018...

Sve fotografije: MN Press
Više na VICE
Vice Channels