Reklame
Video-igre

Najnovija 'Betmen' video igra sadrži fotografiju prave mrtve osobe

Upozorenje: ova priča sadrži uznemiravajući sadržaj.

pisao Emanuel Maiberg
13 Oktobar 2017, 7:10am

Fotografija: Talltale

Ove nedelje, Telltale, kompanija koja proizvodi vide igre, pustila je u prodaju novu epizodu druge sezone igre „Batman: The Enemy Within". Kao i sve igre ovog proizvođača, ona je manje fokusirana na akciju a više na zaplet i razvoj karaktera. Igrač rešava zagonetke i pravi izbore koji oblikuju priču igre.

Ako niste fan Betmena ili ovog žanra, verovatno niste ni znali da ova igra postoji, ali ćete verovatno čuti o njoj u narednim danima jer ova poslednja epizoda sadrži fotografiju prave, mrtve ljudske osobe.

Kako izveštava Eurogamer, ova igra sadrži fotografiju tela pokojnog ruskog ambasadora u Turskoj, Andreja Karlova, koga je prošlog decembra ubio Mevlut Mert Altntaš u umetničkoj galeriji u Ankari.

Taj događaj je bio u medijima širom sveta ne samo zato što se radilo o ogromnom međunarodnom incidentu, već i zbog toga što je fotograf zabeležio trenutak u kome ubica, sa pištoljem u ruci, stoji iznad beživotnog tela ambasadora.

Izgleda da je u igri upotrebljena fotografija koju je napravio Hasan Kilic (koji radi za Rojters i Getty).

Originalna fotografija:

Fotografija: Getty

Kako je iskorišćena u igri:

Fotografija: Youtube, theRedBrad

Pogledali smo dva različita videa na Let's Play youtube kanalu, u kojima igrači igraju „Batman: The Enemy Within" i u oba videa je prisutna fotografija tela.

Telltale nas je uputio na izjavu koja je objavljena na portalu Gamasutra:

„Jutros smo otpremili novu verziju igre u kojoj neće biti ove fotografije. Žalimo što se ovo desilo, i doneli smo odluke unutar naše organizacije koje će osigurati visok nivo kvaliteta igara, čemu smo privrženi," saopštio je Telltale.

Naša teorija je da ko god da je u Talltale bio zadužen za ovaj deo igre jednostavno napravio Google pretragu sa terminima kao što su „mrtvo telo" ili „mrtvo telo u odelu", uzeo fotografiju ambasadora ne znajući da se radi o pravom mrtvom telu, i nadao se da niko neće ništa primetiti.

Na primer, prošle godine, trejler za Sony igru „Uncharted 4: A Thief's End" sadržao je umetničku sliku u pozadini koja je u stvari već bila deo Ubisoft igre „Ubisoft's Assassin's Creed 4: Black Flag." Sony se odmah izninio, skinuo trejler sa interneta i zamenio ga verzijom bez te slike.

Ovaj tekst je dopunjen Telltale saopštenjem.

JOŠ NA VICE.COM:

Dvadeset godina kasnije, Džoelu Šumaheru je još uvek žao zbog Betmena i Robina

Da li je Tramp, poznati fan "Uspona Mračnog viteza", ubacio Bejna u govor na inauguraciji?

Video igre će možda postati olimpijski sport

Tagged:
YouTube
atentát
Rusija
Gejming
Turska
Betmen
ambasador