Kultura

Bajaga za VICE: Momci iz Hladnog piva su ispali šmekeri

Da je bila obrnuta situacija i mi bismo postupili isto.

pisao Jovana Šesterikov
11 Avgust 2018, 1:16pm

Skrinšot: Jutjub

Momčilo Bajagić Bajaga ne želi da komentariše odluku festivala Dani piva iz Karlovca da otkažu njihov nastup - koji je planiran za 3. septembar - na zahtev dela hrvatskih braniteljskih udruženja i branitelja. S druge strane rado govori o potezu benda Hladno pivo, koji su poziv organizatora karlovačkih Dana piva da zamene čuvenog muzičara na bini odbili uz poruku da "mogu samo da dođu na pivo", ali ne i da nastupaju.

- Momci iz Hladnog piva su super. Svaka čast. Da je bila obrnuta situacija i mi bismo postupili isto. Šmekerski i kolegijalno - rekao je Bajaga za VICE. Na dodatna pitanja o tome šta se promenilo, pa ove godine nije dobrodošao u Karlovac, nije želeo da odgovara, uz izvinjenje da se sprema za večerašnji koncert.

Hladno Pivo je organizatore Dana piva odbilo uz Bajaginu pesmu i "pijemo pivo u Severnoj Koreji".

- Kako je bilo pitanja vezanih za našu navodnu svirku u Karlovcu na Danima piva 03.09., o čemu su se jučer raspisali razni mediji, odlučili smo se razbiti dileme i trileme oko toga: “Doći ćemo možda popiti pivo, ali nećemo svirati jer ne želimo biti ničija zamjena. Dragi Karlovčani, vidimo se nekom drugom prilikom. Živjeli!!! - navodi se u postu benda.

Vest da je gostovanje Bajage otkazano, pojavila se u petak u vidu spekulacija, a potvrđena je pisanjem hrvatskog Jutarnjeg lista. Petar Banić, predsednik Koordinacije svih udruženja proisteklih iz Domovinskog rata u Karlovačkoj županiji izjavio je da je bilo negodovanja među braniteljima "jer nije u redu da takav pevač za kog se zna da je u Kninu 1993. pevao četničke pesme nastupa u Karlovcu, gradu čije su snage bile na prvoj crti bojišta."

- Grad nije spreman da sluša njegove četničke pesme na javnom prostoru, jer je to čista provokacija - rekao je Banić.

Koje su to četničke pesme Banić nije rekao, niti kako je za Karlovčane i branitelje bilo prihvatljivo u prošlosti da Bajaga nastupa, a danas nije.

Menažment benda Bajaga i instruktori oglasio se saopštenjem u kom ističu da Bajaga nikada nije pevao to što mu se pripisuje i ne želi da pravda takve stvari.

- U Hrvatskoj je popularan pevač, ima brojne obožavaoce i to je jedina prava istina. Pred Bajagom su još tri koncerta u Hrvatskoj kojima se radujemo i ovaj događaj nije doveo u pitanje nijedan od tih nastupa - rečeno je Jutarnjem listu iz Bajaginog menadžmenta. Bend će već 17. avgusta biti u Varaždinu, gde će nastupiti prvog dana Špancirfesta.

Tagged:
Festival
Četnici
Bajaga i instruktori
Hladno pivo
Dani piva
branitelji