screen shot

VICE na TV ovog vikenda: Premijera premijeru stiže

Pred nama su četiri uzbudljiva TV dana, prepuna iznenađenja i premijera novih filmova i intervjua u produkciji Vice Srbija.

|
dec 14 2017, 7:40am

screen shot

Sve počinje u četvrtak na TV Prva u ponoć premijerom novog istraživčkog filma o Švercu cigareta na Balkanu, a završava se u velikom stilu u nedelju pred ponoć na o2 TV dugo očekivanom premijerom filma PRODIGY 1995. - KONCERT KOJI JE PROMENIO SRBIJU.

SEKS UZ POMOĆ MEDICINE

Za ljude sa fizičkim invaliditetom, problemima sa seksualnom funkcijom ili manjkom seksualnog iskustva – put do seksa može biti dosta neprijatan. Upoznajemo seks surogate koji osobama sa invaliditetom pomažu da zadovolje svoje potrebe za intimnošću.

KAKO SU NARCISI ZAVLADALI SVETOM

Kao da smo odjednom okruženi narcisima. U svetu koji se sve više propušta kroz filtere na instagramu, narcisoidnost mu dođe novi čarobni štapić pop psihologije. Više ne govorimo “psihopata” već “narcis”. VICE otkriva kada je neko zaista narcis a kada je mala uobražena napaljotina. Pronalazimo narcise u stvarnom životu, kao i njihove žrtve.

VICE SPORTS NA o2 TV (subota 16.12 u 23.30h)

Čičarito iz Čelareva (Premijera)

Kada neko kaže stranac u srpskom fudbalu, prva imena koja vam padnu na pamet su Boaći ili Tavamba. Oni su zvezde naših najboljih klubova. Medjutim, u senci Marakane stadiona JNA, u Srbiji fudbal igra veliki broj stranih fudbalera za koje nikada nećete čuti a klub sa najviše stranaca je ČSK iz Čelareva. Iako prema propisima fudbalskog saveza u protokolu za utakmicu mogu biti samo dvojica, u ovom malom banatskom mestu svakodnevno trenira čak devet stranaca, iz osam zemalja, sa pet kontinenata! Svi oni sanjaju da iz blata Prve lige Srbije odu u neke bogatije zemlje. Đovani ima samo 20 godina. Obožava fudbal I sanja velike fudbalske snove. Zovu ga Čičarito, jer pomalo liči na veliku zvezdu meksičkog fudbala.

Ulični fudbal u Njujorku (treći deo)

Ulična liga američkog fudbala u Njujorku je ista kao NFL, samo što nema stadiona, trenera i doktora.Ova liga napravljena je za ljude iz nekih najproblematičnijih kvartova Njujorka, za ljude koji pre svega vole ovaj sport.

(High-Stakes Street Football in New York City (Part 3))

BROADLY TV na TV PRVA (nedelja 17.12 u 14.30h)

Vice meets: Zorana Mihajlović (Premijera)

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka Zorana Mihajlović jedna je od političarki u Srbiji koja je zasad najglasnija kada su u pitanju prava žena i rodna ravnopravnost. Dobitnica je nagrade za aktivizam Ambasade SAD upravo na polju rodne ravnopravnosti. Na čelu je Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i često je bila napadana kada god bi stala u odbranu ženskih prava. O suzbijanju nasilja nad ženama, boljim uslovima za rađanje, ali i o tome šta žene u Srbiji mogu da očekuju u 2018. godini razgovarali smo sa njom.

Broadly meets: Viržini Depent
(Virginie Despentes on Killing Rapists)

Viržini Depon je radikalna feministkinja, pisac i rediteljka, čiji radovi su naširoko omraženi i cenzurisani isto koliko obožavani. Teme koje se često nalaze u njenim delima su silovanje, nasilje, mizoginija i ženska prijateljstva. Živi u Parizu, a svoj prvi roman je napisala sa svega 23 godine dok je radila kao prostitutka.

VICE NA o2 TV (nedelja 17.12 u 23.00h)

Prodigy 1995. - Koncert koji je promenio Srbiju (Premijera)

Grupa The Prodigy u Srbiji ima poseban status. Domaća publika ih obožava, baš kao i oni njih, ali ovaj odnos ne dolazi niotkuda. The Prodigy su, naime, prvi strani bend koji je 1995. godine, osam dana pre potpisivanja Dejtonskog sporazuma, dok je rat još uvek zvanično trajao, a neposredno nakon sankcija, u okviru svoje svetske turneje kada su bili u vrhuncu slave posetio Beograd. Tog 8. decembra 1995. godine, u današnjoj hali Aleksandar Nikolić, nekadašnjem Pioniru, zabeležen je rekordan broj posetilaca koji nije prevaziđen ni dan danas. Dok je celokupna Srbija bila u medijskom i političkom mraku, izopštena u potpunosti od sveta, a mladi u Srbiji izopšteni od same države bez ikakve nade u bolje sutra, The Prodigy su održavali koncert koji je mnogim generacijama naše zemlje bio životna prekretnica, čime su stekli kultni status. Ovaj događaj je na kulturnom nivou prošao potpuno ispod radara ljudima iz političkog života, a mladima u Srbiji je ulio nadu u bolje sutra.

Rič the kid: Noizi reperi

Rođen kao Dimitri Rodžer, Rič je odrastao u Kvinsu, u Njujorku, odakle se kao tinejdžer preselio Atlantu. Otkako je zakoračio u rep 2013, neumorna radna etika i energični tekstovi uzdigli su ga u vrh hip-hop sveta.

Budite uz VICE.

Više na VICE
Vice Channels