Reklame
Sport

Pričao sam sa srpskim navijačima na US Openu

Srpski navijači imaju uzbudljivu istoriju ovde na US Openu.

pisao Nikola Olić
12 Septembar 2016, 8:02am

Šetali smo terenima, prolazima, tribinama, restoranima i prodavnicama US Opena od momenta kad su kapije bile otvorene poslednjeg dana turnira, u potrazi za našim navijačima i njihovim mislima o finalu najposećenijeg teniskog turnira na svetu.

Naši navijači imaju uzbudljivu istoriju ovde na US Openu, sa usponom Novaka Đokovića na tron svetskog tenisa i oni su našli nov sport kojem mogu žustro da se posvete, i predstave nove metode navijanja koje ovaj teniski centar nije ranije video. Posle Novakove prve titule ovde 2011. godine, naši navijači proslavu su nastavili u fontani u sredini teniskog centra, neka njujorška verzija fontane beogradskog Doma sindikata.

Danas smo našli navijače sa veselim majicama ručne izrade, navijače koji su prešli pola sveta da budu ovde, navijače koji su iznenadili svoje žene dolaskom na US Open, navijače kojima je dolazak na turnir predstavljao pozdravljanje od Amerike, navijače čije su srpske zastave bile konfiskovane, i čak jednu američku radnicu na turniru ciji je muž iz Crne Gore.

Kako su ove godine nosili manje dresova i srpskih zastava bilo ih je teže prepoznati:


Bojan (31) i Miljan (33) iz Čikaga su kupili kartu pre mesec dana i očekivali su Novaka u finalu. Njih dvojica kažu da su fanovi tenisa, ali da su ipak najveći fanovi Novaka Đokovića otkako se pojavio.

Karte su pametno nabavili pre mesec dana. Bojan i Miljan sede u delu gde je najglasnijem sekcija 316.


Goran, (Kopenhagen) je rođen na Kosovu, a jedan deo mladosti je proveo u Beogradu. Goran sa suprugom često ide na teniske turnire - naravno ponosi se Novakom Đokovićem. Ovog puta su došli sa prijateljima. Više se ni ne sećaju kada su kupili karte za US open, znači baš davno. Planirali su da otvore dve boce šampanjca ako Novak pobedi.

Džojs, radi na US Openu, udata za Crnogorca, uletela sa strane u razgovor:

- Muž mi je iz Crne Gore. Moje dete je rođeno u Nikšiću, i takmičio se na Olimpijadi u džudou. Upoznao je Novaka 2012. godine na Olimpijskim igrama u Londonu. Mislim da je Novak poreklom iz Nikšića. Novak će sigurno da pobedi danas. Novak me dosta podseća na mog sina, ponekad kad nešto započne, malo se izgubi, ali se ipak snađe na kraju.

Dule (43) je došao čak iz Švedske zbog Novaka, a njegov prijatelj iz Češke. Kada su pre dva meseca kupovali karte verovali su da će Novak biti u finalu. Ne samo da su verovali, već su i kupili samo karte za finale.

Nikola i Miodrag iz Kanade su čak planirali da možda prodaju karte ako Novak ne prođe u finale jer kako kažu samo su njega hteli da gledaju. Tenis prate još od Bjorna Borga i Monike Seleš!

Pred ovo finale nisu bili opušteni. Brinuli su da li je Novak zdrav, znali su za njegove povrede, pratili da su mu masiralu rame na mečevima.

Tanja iz Srbije je duboko verovala da će Novak doći do finala, a kaže i da je zbog njega i zavolela tenis.

Nataši iz Novog Sada je ovo bio prvi teniski meč u životu na kom je bila i još je nisu pustili da unese zastavu. Ipak, nije delovala nezadovoljna.


Pratite VICE na Facebook, Twitter, Instagram

Tagged:
US Open
ΤΕΝΙΣ
Vice Blog
Novak Đoković