Svaštara

Ovi lopovi su ukrali 190 jelki iz rasadnika

Ukrasti jednu jelku možda može i da se oprosti, ali 190? Teško.

pisao Joe Goodman
27 Decembar 2015, 6:18am

Snimak koji je mančesterska policija objavila via Telegraph

Ne moraš biti veliki vernik da bi znao da su glavne stvari u vezi sa Božićem deljenje, briga i provođenje vremena sa onim koje najviše voliš. To je vreme kada provedeš sedam sati u busu kako bi došao svom toplom porodičnom domu, I to samo da bi držao usiljeni osmeh tokom igranja tri partije Pictionary dok se praviš da ne primećuješ da tvoja baka zapravo sve čuje i sve mora da prokomentariše. Božić je, na kraju, vežbanje i ispoljavanje naših ne toliko često viđenih kvalitetnih osobina: ljubaznosti, saosećanja i strpeljenja.

Ali uvek neko mora da se potrudi i upropasti ga, zar ne? Ove godine, nekoliko pljačkaša rešilo je da duh Božića oživi krađom 190 jelki iz prodavnice u Čarltonu, pišu britanski mediji. Lopovi su se u par navrata vraćali u rasadnik prošlog vikenda, vukljajući po podu drva od same radnje do kombija koji ih je čekao ispred. Jedini propust u planu, na koji niko od njih nije ni pomislio, bila je kamera u skladištu koja ih je snimila tokom krađe.

Mančesterska policija obelodanila je ovaj snimak kako bi ceo svet mogao da vidi par prevaranata koji su od sebe napravili totalne budale pokušavajući da pokvare prazničnu atmosferu. Trebalo bi da su do sada posle Skrudža, Grinča i Džordža Majkla naučili lekciju – ne zajebavajte sa Božićem, jer Božić će zajebati vas!

Za sada prestupnici i dalje tumaraju na slobodi, verovatno loveći neko crno tržište kako bi zavaljali jele iz gepeka. Ali iz mog iskustva sa Deda Mrazom i znajući koliko je ozbiljan u vođenju knjiga, ove propalice će biti srećni ako za Božić dobiju i jednu mandarinu.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Tagged:
Vice Blog
fenomeni
nova godina
božić
Krađa
Lopovi
Novogodišnja jelka
Pljačke