Reklame
hronika

Obezbeđenje splava dobilo 30 godina zatvora za ubistvo Fedora Frimermana

Šest godina od brutalnog ubistva mladića sud doneo presudu.

pisao VICE Srbija
12 Jul 2019, 9:21am

Viši sud u Beogrаdu doneo je prvostepenu presudu u kojom su četvorica okrivljenih osuđeni na ukupno 30 godina i tri meseca za ubistvo tridesetogodišnjeg Fedora Frimermana 2013. godine. Kako prenosi agencija Beta okrivljeni Denis Pavlov osuđen je na 10 godina i šest meseci zatvora, Dejan Mihailović na dve godine i tri meseca, Negomir Urušević na osam godina i četiri meseca i Dušan Davidović devet godina i dva meseca zatvora.

Osuđenim pripadnicima obezbeđenja popularnog splava "Saund", Denisu Pavlovu, Negomiru Uroševiću i Dušanovu Davidoviću produžena je zabrana napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora. Na ovu presudu osuđeni se mogu da podnesu žalbu Aplacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od dana dostavljanja presude.

Tridesetogodišnji Fedor Frimerman pretučen je na smrt 25. jula 2013. ispred splava "Saund" u Beogradu.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) godinu dana nakon ovog zločina prvi put je javno objavio detalje optužnice. Iako se u medijima često može čitati o tučama i nasilnom ponašanju pripadnika privatnog obezbeđenja, slučaj Frimerman je jedinstven po svireposti i okrutnosti.


POGLEDAJTE VICE FILM "PRIVATNA OBEZBEĐENJA KLUBOVA U BEOGRADU":

Tagged:
beograd
Ubistvo
Suđenje
Nasilje
Društvo
splavovi