Reklame
VICE vodič za sad i odmah

Dečak je popizdeo na svoje roditelje i pobegao na Bali sa njihovom kintom

Izgleda da je ukrao kreditnu karticu svojih roditelja i pobegao na Rejzor skuteru.

pisao River Donaghey
24 April 2018, 11:08am

Turisti uživaju na suncu na plaži Kuta na na indonežanskom ostrvu za uživanje, Baliju. Fotografija: SONNY TUMBELAKA/AFP/Getty Images

Tekst je prvobitno objavljen na VICE US.

Vidite, to je životna činjnica – klinci se ponekad svađaju sa svojim roditeljima a onda im zaprete da će otići zauvek. Ali dok većina tih pretnji ne ode dalje od toga da dete jedno popodne demonstrativno ne silazi iz svoje kućice na drvetu, jedan genijalan dvanaestogodišnjak iz Australije podigao je koncept bežanja od kuće na sasvim drugi nivo – ukrao je kreditnu karticu svojih roditelja, skočio na svoj Rejzor skuter, i pobegao na Bali, na solo tropski odmor.

Prema australijskoj informativnoj TV emisiji, A Current Affair, ovaj klinac iz Sidneja, koga u emisiji zovu „Dru“, popizdeo je na svoje roditelje, pretpostavljamo zbog igre Fortnajta, ili nečeg sličnog, i smislio je plan za beg. Nakon što je na internetu istražio pravila avio-prevoza maloletnika, ukrao je porodičnu kreditnu karticu i skuterom otišao na aerodrom – gde se ukrcao na međunarodni let za Bali.

Dok su roditelji shvatili da ga nema, klinac se već smestio u jedan indonežanski hotel i započeo svoj odmor.

Dru – koji takođe ume da napravi i kvoterpajp na svom skuteru, prema nekim snimcima na A Current Affair – kaže da je izbegao izazivanje sumnje na aerodromu tako što je koristio automat za čekiranje, a onda kasnije na Baliju ubedio osoblje hotela da ga pusti u sobu, tvrdeći da putuje sa svojom sestrom. Jednom su ga zaustavili na aerodromu, ali ga je kompanija pustila, kada je čekirao pasoš, prema pisanju Gardijana. „Bili smo šokirani, zgroženi – ne mogu se opisati emocije koje smo osećali kada smo shvatili da je otišao preko okeana“, objašnjava Druova mama u A Current Affair. Besna, Druova mama je i sama sela na let za Bali, da ode po svoje dete. Nije jasno koliko je tačno para Dru skinuo sa kreditne kartice svojih roditelja, ali verovatno će narednih nekoliko decenija morati da obavlja kućne poslove da bi isplatio svoju dug.

Sve u svemu, Dru deluje kao da mu je prilično drago zbog cele avanture, bez obzira na to kako je bio kažnjen kada su ga roditelji uhvatili. „To je nedelja koju sigurno nećeš zaboraviti“, rekli su Druu u intervjuu za A Current Affair. „Nadam se da neću“, odgovorio je klinac. Rekao je to kao prava legenda.

Ako su oni sredovečni tipovi koji su igrali šugice doživeli da vide kako se od njihove priče snima film, samo je pitanje vremena kada će Druov veličanstveni beg na Bali postati mejnstrim film, kao nekakav bizarni Sam kod kuće, zajedno sa onim drugim australijskim klincem koji je ukrao kola i prešao 1300 kilometara po zemlji.

Tagged:
avion
Bali
Novac
Australija
Tinejdžeri
putovanje
Roditelji
Bežanje