galerija

Dizelaši, grešni sveštenici, Haris Džinović ili Noć veštica u Dragstoru

Nostalgija za devedesetim, uz Sonju Sajzor za DJ pultom, i Aleksom Vitorovićem iza objektiva.

pisao VICE Srbija; fotografije Aleksa Vitorovic
28 Oktobar 2017, 5:33pm

Sve fotografije: Aleksa Vitorović

Možda na prvu loptu ne možete da se setite mnogo razloga za nostalgijom prema devedesetim. Evo samo nekoliko neporecivih: The Prodigy, Nirvana, No Doubt, Spice Girls, Destiny's Child, Madonna, Christina Aguilera, Justin Timberlake, Sade, Bjork, Jamiroquai, Mariah Carey, The Cranberries, The Cardigans, Alanis Morissette.

Kako to izgleda u praksi videlo se sinoć u Dragstoru, na maskenbalu povodom Noći Veštica, by Sonja Sajzor. Obucite se u svoju omiljenu pop ikonu, tv zvezdu ili crtani lik iz devedesetih - glasila su veoma jednostavna pravila ovog događaja.

- Klasika za moje žurke: packed house, ludnica, svi mokri do gole koze. Narednih par dana samo rokanje aspirina i lečenje od upale misica - kaže posle prve ture aspirina Sonja Sajzor za VICE.

Najorginalniju masku Sonja je trebalo lično da odabere, ali posle toliko punih pogodaka, konačan glas daće njeni pratioci na Instragramu i Fejsbuku.

- Toliko odličnih maski - Haris Džinovic, Lil Poundcake, a favorit mi je lik koji je dosao go u perici kao Alanis Morissette iz spota za Thank U - kaže Sonja.

Fotograf Aleksa Vitorović kaže da obožava da slika žurke Sonje Sajzor, pre svega zbog jedinstvene "energije i slobode".

- Uz Noć veštica i maskenbal, to mi omogućava da uhvatim dobre momemnte u kojima se ljudi ludački provode - kaže Aleksa.

Na šta tačno Aleksa misli i šta ste sve propustili ako niste bili tamo pogledajte u nastavku:

Još na VICE.com:

Znoj i sreća fanova na koncertu benda Repetitor

Alkohol, vatanje i ljubljenje pod maskama u KST-u

Šutke, muzika i surfovanje po ljudima: Festival srpskog podzemlja