Čovek je urlao “Ja sam legenda” na železničkoj stanici, a onda je dobio tejzer

Ovaj video će živeti zauvek.

|
nov 24 2017, 12:12pm

Legenda

Le-gen-da
Zamenica

  • Tradicionalna priča koje se smatra istorijskom iako nije potvrđena
  • Ekstremno poznata ili čuvena osoba u određenom polju
  • Osoba iz grada Marget u Engleskoj koja će ti se najebati svega

Snimak javnog incidenta na železničkoj stanici London Brigde u Londonu je isplivao u javnost. Događaj se desio jednog ponedeljka uveče tokom 2016. Uglavnom vas ne bismo uznemiravali ovako trivijalnim incidentom, ali da li ste pogledali video? Da li ste pogledali video u kome tip iz Margeta viče da je legenda, a onda preti „da će se najebati majke“ zaposlenima, dvojici tipova iz Milvola i ženi koja očajnički pokušava da ga smiri?

Pitam vas opet, da li ste pogledali video?

Čudno je kako se mi kao ljudska bića ponašamo. Čudne su situacije u kojima se nađemo. U jednom trenutku smo u ofisu, gledamo u prazno, sivo nebo i razmišljamo da li možemo ili ne možemo da opravdamo sebi „jedno pivo na početku nedelje“. U sledećem, dobijamo tejzer u sred Londona. Padamo na pod od lažnog mermera, kao da su nam noge od pihtija. To može da se desi i najboljima među nama. To može da se desi i legendama.

Ne znamo mnogo o legendi iz Margeta- osim da je očigledno legenda i još očiglednije, iz Margeta- ali makar sada znamo zasigurno da noćni život u Londonu nije mrtav. Priče gradonačelnika Sadika Kana da o tome kako je London „otvoren grad“ dobijaju svoj pravi smisao sa ovim videom. Legenda iz Margeta verovatno ne misli tako. Taj ponedeljak je očigledno bio težak za njega. Verovatno je to vrsta ponedeljka koji neće zaboraviti godinama. Ovaj ponedeljak je možda bio noć koja mu je zauvek promenila život. Možda je dao otkaz i vratio se u Marget.

Takođe, morate da saosećate sa svima koji su ovog sudbonosnog ponedeljka bili na ovoj stanici. Prvo, Legenda iz Margeta im je pokazala svoj „vikend bes“ pet dana prerano, a onda su još dva ravna tipa iz MIlvola sa ravnim kapama videla priliku da postroje nekoga. Kao da gledate dokumentarac o prirodi u kome se predatori međusobno obračunavaju. „Hoćeš da vidiš Milvol? Hoćeš da vidiš šta može jebeni Milvol?“ Naravno da Legendu iz Margeta zanima šta može jebeni Milvol, što je dovelo do neverovatne situacije u kojoj ljudi, na izgled prkoseći gravitaciji, istovremeno idu unapred, ali se i povlače nazad.

Na kraju stigla je policija da situaciju dovede u krešendo tejzerovanja što je izgledalo na čudan način jako filmično. Legenda je sateran u ćošak kao besan pas pre nego što ga je šok bacio na pod, što je izazvalo gromoglasne aplauze i povike- prvi trenutak stvarnog osećanja zajednice u Londonu u poslednjih 20 godina.

Legenda iz Margeta je sve užasno u vezi sa Londonom. Njegova košulja - otkopčana i uska preko njegovih grudi. Njegovi očajnički povici u potrazi za odobravanjem- vikao je na zaposlene, na navijače iz MIlvola, na prolaznike. Sav ambis njegovog života je u te tri reči: „Ja sam legenda“. A izgleda kao da samo sebe pokušava da ubedi. On možda objašnjava trenutno kulturu, a možda je i znak njene propasti. On je propali šal, pokidana sinapsa, piće posle posla koje se pretvorilo u katastrofu.
Sa druge strane, objašnjenje je možda jednostavnije: „Kokain je gorivo za sve ovo što se dešava,“ kaže osoba iza kamere. Zbog pravnih razloga, stvarno ne smem da komentarišem.

@a_n_g_u_s

JOŠ NA VICE.COM:

Beogradski "Boiler room" u fotografijama

Fotografije života mladih marginalaca u Skoplju

Vodič za klabing za parove

Više na VICE
Vice Channels