Pogledajte trejler za film "Pored nas"

"Pored nas" ide korak dalje od prvog dela "Pored mene" - ne samo da se glavnim likovima oduzimaju mobilni telefoni, već se izmeštaju u divljinu.

|
dec 14 2017, 1:19pm

Skrinšot: Jutjub

Očekivani nastavak filma "Pored mene", o grupi tinejdžera koji su jedne noći, zaključani u školi, otkrili razne stvari o sebi i jedni o drugima, dobio je prvi trejler. Deset godina od te noći, "Pored nas" svoje junake uvodi u još ekstremniju i intenzivniju priču.

Srednjoškolci koji su se suočili sa problemima odrastanja i života u modernom, tehnološkom društvu, u noći kada su bili zaključani u školi bez mobilnih telefona, sada su pred novim izazovima.

- U "Pored nas" idemo korak dalje: ne samo da neće imati pristup modernim tehnologijama, već će biti izmešteni iz urbane sredine na koju su navikli, u divljinu. Njihovi postupci biće isprovocirani ekstremnim uslovima, ističe Stevan Filipović, reditelj filma.

On ističe da je u pitanju "mešavine nostalgije i neprijatnosti highschool reunion-a.

- Gledate te ljude sa kojima ste proveli 4 godine u klupama, prošli prve ljubavi, jedinice i petice, tuče i ekskurzije. A onda prođe tih prvi 15 minuta neprijatnosti i bukvalno se sve resetuje. Ono što je drugačije je da je ovo naše odeljenje iz filma Pored mene imalo ipak malo ekstremnije iskustvo u školi, i da su veze koje postoje među njima, kao i nerešena pitanja, zbog toga daleko jači, i samim tim filmičniji, kaže Filipović za VICE.

Pre nešto više od dve godine, film „Pored mene“ imao je svečanu premijeru u „Sava Centru“. Od tada pa do danas, prošao je kroz jako uspešan festivalski, bioskopski a onda i televizijski život. Film je pored velikog uspeha, izazvao i kontroverze zbog gej poljupca.

Prošle godine, u "VICE Meets", autori filma su rekli da planiraju nastavak filma koji je bio srpski odgovor na čuveni tinejdž film Džona Hjuza "The Breakfast Club":

Scenario za "Pored nas" zajedno su napisali reditelj Stevan Filipović i Milena Bogavac, direktorka fotografije je Maja Radošević, kostimograf je Biljana Tegeltija Bojanić, kompozitor je Aleksandar Ranđelović, dizajn Aleksandra Jovanić, dizajn zvuka radili su Zoran Maksimović i Ognjen Popić, a producent i izvršni producent filma je Branislav Jević.

Još na VICE.com:

Reditelj Stevan Filipović o nastavku filma "Pored mene"

Glumac Slaven Došlo za VICE o glumi, sitnim krađama i unutrašnjim borbama

Briljantni umovi koji su stvorili novu sezonu „Stranger Things“

Više na VICE
Vice Channels