VICE vodič za sad i odmah

Pogledajte ovog tipa kako se skida go i pliva u akvarijumu s ajkulama

Takođe, bilo je to veče džeza.
16 Oktobar 2018, 11:19am
Named man swims with sharks at Ripley's Aquarium of Canada in Toronto on Friday night.
Screengrab: YouTube/karlzway

Prethodno objavljeno na Motherboard.

Nepoznati čovek se malko cvrcnuo u krcatom akvarijumu u Torontu u petak veče, skinuo se go i potom trijumfalno skočio u bazen s ajkulama, i to ne jednom već dvaput, prema javljanju medija.

Bila je prisutna gomila ljudi, tako da postoji gomila mutnih snimaka s mobilnih telefona kako oko golog dupeta nekog tamo lika kruže zubate ribe kao u bazenskom baletu na zvuke disonantnog saksofona — bilo je to (važnost ovog detalja ne može dovoljno da se naglasi) istovremeno “ džez veče” u Riplijevom akvarijumu u Kanadi, uključujući bar u kom možete kupiti alkoholno piće.

Jedna od najneverovatnijih stvari u vezi s ovom našom erom ličnih tehnologija i sveprisutnog nadzora jeste da imamo obilje snimaka iz svih uglova događaja od velike važnosti.

Snimak napravljen ispod stakla odiše nekom vrstom spokojne lepote dok čovek — i njegovo golo dupe — graciozno plutaju u društvu ajkula (jebenih ajkula) koje plivaju ispod i oko njega. Scenu prati iskulirani bop. Ne zaboravite: Veče džeza.

Jedan snimak, napravljen odozgo, prikazuje čoveka kako pluta u vodi pre nego što izgovara nešto što zvuči kao: “Ne mogu da izađem.” On ipak uspeva da izađe, a potom uskače pravo nazad — savršeno izvedenim skokom unatrag. Na kraju ga ipak odvodi obezbeđenje i dobija nazad svoju odeću dok se nehajno muva okolo.

Ajkule deluju prilično nezainteresovano za čoveka, što bi moglo da bude zato što su to peščane tigar-ajkule, koje Riplijev akvarijum u Kanadi opisuje na svom sajtu kao “relativno miroljubivu vrstu.” Nacionalna geografija takođe opisuje peščane tigar-ajkule kao relativno mirnog temperamenta, ali ističe da su one napadale ljude u prošlosti kad su bile isprovocirane.

Prema saopštenju Riplijevog akvarijuma, čovek je kupio kartu i potom se "odmah" skinuo i prekoračio bezbednosnu ogradu da bi stigao do ajkula. Policija je pozvana oko 22:30 u petak uveče da reaguje na prijavu skidanja u javnosti.

- Riplijev akvarijum u Kanadi sarađuje s vlastima i spreman je da podigne sve neophodne tužbe čim se dotični pojedinac uhapsi - glasi saopštenje akvarijuma poslato mejlom.

Prema policijskoj službi Toronta, ni čovek ni ribe nisu bili povređeni. Čovek je odavno otišao kad je policija stigla, a istraga je u toku.

- Ako su optužbe osnovane, policija će ih istražiti i sakupiti više informacija, i podići odgovarajuću i primenljivu optužnicu - rekla je portparolka policije Dženiferdžit Sidu za Motherboard preko telefona. “Biće to neprimereno ponašanje ili skidanje u javnosti. Sve zavisi od informacija koje budu sakupili kad bude identifikovan."