Музика

Dušan Kojić Koja, frontmen Discipline Kitchme imao moždani udar u Londonu

Prema poslednjim informacijama koje imamo, Kojino stanje se blago poboljšalo, ali se još uvek čekaju povoljne okolnosti za neke prave promene.

pisao VICE Srbija
31 Jul 2019, 9:37am

Skrinšot Youtube

Dušan Kojić Koja, frontmen legendarnog benda Disciplina Kitchme i jedan od bastiona srpskog i jugoslovenskog talasa ne samo roka, već celokupnog andergraund pokreta koji je definisao i postavio temelje savremenih kulturniih matrica je, nažalost, prvom polovinom jula meseca doživeo moždani udar dok je boravio u Londonu.

Slobodan Nešović vlasnik izdavačke kuće Mascom, koji je zadužen za izdanja benda Disciplina Kitchme je rekao za VICE, u nadi da će se ubrzo i potpuno oporaviti, da su Koji zbog problema sa visokim krvnim pritiskom indukovali komu iz koje su pokušavali da ga probude, ali mu je automatski skakao krvni pritisak, pa se zbog toga i dalje čeka da se stanje promeni. Prema poslednjim informacijama koje imamo, Kojino stanje se blago poboljšalo, ali se još uvek čekaju povoljne okolnosti za neke prave promene.

Da podsetimo još jednom, Koja se u indukovanoj komi nalazi, u trenutku kada je pisan ovaj tekst, već dve nedelje i nadamo se brzom, uspešnom i potpunom oporavku legende jugoslovenske i srpske muzike.

Tagged:
Kultura
Koja
disciplina
Kitschme