hali gali
Fotografije ljubaznošću organizatora / Fotografi Andrea Tešanović, Goran Popovski
Festival

#1 Požar u Dragstoru: Festival HALI GALI u fotografijama

“HALI GALI festival je ono što je nedostajalo beogradskoj sceni”
27 Februar 2019, 10:44am

U subotu je u beogradskom klubu Dragstor održan prvi HALI GALI jednovečernji festival pod nazivom #1 Požar. Ovo nesvakidašnje dešavanje organizovala je grupa mladih umetnika, muzičara koji su na ovaj način gradsku scenu obogatili festivalom namenjenim svima onima koji do sada nisu mogli na jednom mestu čuti ovakvu raznolikost izvođača.

“U organizaciji festivala su pored Veljka Milinkovića i mene iz benda Vizelj, kolektiv Noćne More i Marko Radojković iz Kišobrana, ali je i veliki broj drugih ljudi pomogao da se ovo obistini”, rekao je Aleksa Nedić za VICE pre početka festivalske večeri. “Od kada se rodila ideja o ovom festivalu znali smo da je to nešto novo, nešto što će eksplodirati baš zato što smo znali da sličan događaj u Beogradu do sada nije bio organizovan”, dodao je Veljko.

Festival je na tri stejdža okupio 14 žanrovski različitih izvođača i omogućio da se stadnardno Dragstor iskustvo omiljeno mnogima koji uživaju u beogradskom noćnom životu ovoga puta bude u nešto drugačijem svetlu.

A bilo je i više nego u redu, ako u obzir uzmemo i utiske publike, koja je oslikala baš ono čemu su i organizatori težili – raznolikost. Nekima od njih je ovo bio prvi festival kome prisustvuju. Bilo je i onih koji su došli da podrže određene izvođače.

Požar se proširio Dragstorom i pre ponoći, a atmosfera se nije stišala sve do jutarnjih časova. U nastavku možete pogledati fotografije sa događaja, a mi jedva čekamo sledeći.