Svaštara

Veliko srce i još veća tuga srpskog MMA borca

​​U svetlu Olimpijskih igara, medalja i svega što se u to ime dešavalo u Srbiji posle toga, ovo je definitivno sportska priča sa najboljim krajem poslednjih nekoliko meseci.
25 Avgust 2016, 10:38am

Ako za nekog važi da je od čelika, da se ne plaši i ne zazire ni od čega to je jedan MMA borac. Mešane borilačke veštine su jedan od najdrevnijih i najsurovijih sportova, a na njihovim mečevima sve vrvi od gomile krvi, povreda, znoja, truda, a pre svega snage, mišića i neustrašivosti.

Jedan od najboljih srpskih predstavnika ovih modernih gladijatora, Dušan "Cyborg 2" Džakić doživeo je sve to. Deset puta je pao u ringu, jednom doživeo ozbiljnu povredu i delimično izgubio vid, ali je dvadeset puta poslednji ostao na nogama, a od toga, deset puta nokautirao protivnika. Ipak, život van ringa ume da bude mnogo suroviji.

Džakić je jutros postavio bolnu i emotivnu poruku na svoj Fejsbuk nalog, pozvavši prijatelje i fanove da mu pomognu u traženju psa za koga je mnogo vezan. Nada, ženka rase kane korso, nestala je jutros iz njegovog dvorišta.

Ali, veza Dušana i Nade je još dublja.

- Našao sam je pre mesec dana sa tumorom na stomaku, odveo je kući, a zatim i kod veterinara koji ju je izlečio. Čuvao sam je u dvorištu i jutros sam shvatio da je nestala, kapija je bila otvorena. Od sedam sati je tražim neprekidno, evo još uvek sam na ulici u nadi da ću je možda pronaći. Molim svakog ko ima bilo kakvu informaciju o mom psu da mi se javi - ispričao nam je u telefonskom razgovoru Džakić.

Dušan je psa našao u teškom stanju i spasio joj život

Do podne je video pogledalo više od šezdeset hiljada ljudi, a gotovo niko nije ostao ravnodušan na iskren poziv u pomoć jednog od najžešćih Zemunaca. MMA borce nismo navikli da gledamo u suzama čak ni u ringu, ali svako ko se našao u ovakvoj ili sličnoj situaciji dobro razume sve ove emocije u ovom videu.

Dušan "Kiborg 2" Džakić je više puta svojim životom i borbama dokazao da nada poslenja umire. I sada to radi, tražeći Nadu na ulicama Zemuna. Jednom joj je već spasao život, a svako ko ima neku informaciju o Nadi može da se javi Dušanu i pomogne mu da to učini još jednom.

(DODATAK: Nedugo pošto smo objavili tekst Dušan Džakić je objavio da je uz pomoć poruke na Fejsbuku pronašao Nadu:

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu