Reklame
Seks

[18+] Smeli, šljašteći aktovi i glamur ženske forme

Prva izložba Džoane Li, ’Esid misa’ krasi netaknute zidove nove galerije, NOT FOR THEM.

pisao Sami Emory
04 Jul 2017, 1:40pm

„Celina“. Džoana Li

Ekstravagancija i podlost su netipični partneri koji su podarili neodoljivu privlačnost smelim, šljaštećim aktovima fotografkinje Džoane Li. Njeni snimci su ponekad prljavi, uglavnom bezobrazni, i uvek bezočni – kao što je ranije izjavila za Creators, njen serijal Esid misa je tako nazvan zato što je, „Uzimala LSD, išla na rejvove, a majka me je terala da nedeljom ujutru idem u katoličku crkvu na misu, dok sam još uvek halucinirala".

Sada je rad Liove pronašao svoje sopstvene hramove obožavanja: dve galerije na suprotnim obalama Ist Rivera. Preko, u Long Ajlend Sitiju, metalik boja za telo, đinđuve za vezivanje i neon koji potcrtava obline i rascepe na telima njenih modela krase netaknute zidove nove galerije NOT FOR THEM u Long Ajlend Sitiju. Izložba, takođe nazvana Esid misa, je prva samostalna izložba Liove i uključuje, pored fotografija, kolekciju multimedijalnih radova, videa i performansa.

„Un"

U međuvremenu na Menhetnu, izvrnuti portreti Liove pomažu u konstruisanju savremenog koncepta percepcije žene, zajedno sa radovima preko 20 umetnika u usponu čiji radovi se nalaze u našoj ličnoj (veoma) NSFW postavci u Muzeju seksa.

„Ja neprekidno eksperimentišem sa metodama odmaka od telesnog", objašnjava Li svoj rad. „Sami prizori postaju dokaz ovog ranjivog akta, između kože i unutrašnjosti, egzibicionizma i voajerizma, javnog i privatnog. Zanima me odnos kontradiktornosti i prelepa monotonija bitisanja u našim telima, dok u isti mah pokušavamo da pobegnemo iz njih".

Ispod možete videti još fotografija sa nove samostalne izložbe Džoane Li, Esid misa:

„Studija plavog međunožja"
„Blagosloven bio ovaj haos"
„Rubinova vaza"
„Zlatni čas"
„Nisam odolela"
„Gospodar očiglednog"
„Reprodukcija usta"
„Duševni taban"
„Ovo je subliminalni glasnik"

Esid misa traje u galeriji NOT FOR THEM do 14. jula. Više radova Džoane Li možete naći na njenom sajtu. Više informacija o novoj izložbi NSFW: pogled na ženu možete naći ovde, ili ovde.


Pogledajte i VICE Srbija dokumentarac "Izvan granice seksa":


Još na VICE.com:

Ljubav, guze i priroda: razglednice iz modernog hipi raja

Moje telo: Ove iskrivljene fotke će vas zbuniti

Fotografije dobrih vremena koja često zaboravim

Tagged:
NSFW
Fotograf
fotografije
Žene
nage fotografije