Reklame
hrana

Zaposleni u Sabveju je otkrio veganki istinu o majonezu i upropastio joj život

„Užasno sam se osećao, tako je zbunjeno i poraženo izgledala. Jadna devojka, svet joj se srušio” napisao je.

pisao Jelisa Castrodale
19 Jul 2018, 12:14pm

Fotografija: Flickr, like_the_grand_canyon

Prethodno objavljeno na Munchies.

Kad sam bila mala, mislila sam da muzičari koji uživo nastupaju na radiju moraju da se popnu u radio toranj. „Jasno mi je kako se pevač popne“, rekla sam mami tokom jedne vožnje, „ali kako im stane ceo bend?“

U isto vreme, moja sestra nije razumela zašto se u „Titaniku“ putnici smrzavaju pošto padnu u vodu. „Ali more je toooplooo“, rekla je otežući poslednju reč tokom letnjeg raspusta u Hilton Hedu. (Nisam sigurna da smo uspeli da je ubedimo u suprotno.)

Jeste, bile smo glupe. Ali priča jednog radnika iz Sabvej restorana o gošći veganki pomogla mi je da se bolje osetim povodom dečijih fantazija o Eksl Rouzu koji se penje uz radio toranj od 200 metara kako bi uživo otpevao Paradise City.

Gabrijel Kolfild-Bolkin je na Fejsbuku opisao kako je jedna mušterija bila potrešena saznanjem da se majonez… pravi od jaja. Sve je počelo kada im je žena ušla u radnju i naručila vegetarijanski sendvič. Zamolila ga je da promeni plastične rukavice pre nego što ga napravi – ona je, znate, veganka a njega je videla kako drugim gostima sprema sendvič sa mesom u tim rukavicama.

„Promenio sam ih, nema problema, sasvim razuman zahtev“, opisuje ovaj poslužitelj. Ispečem joj kiflu, stavim povrće koje je tražila, krenem da zapakujem sendvič, kad će ona, „Stavi i majonez, molim te.“

Mislio je da se šali pa je malo sačekao, ali bila je ozbiljna. „Znate da u majonezu ima jaja, zar ne?“ pitao je i tako joj upropastio ceo život. „Užasno sam se osećao, tako je zbunjeno i poraženo izgledala. Jadna devojka, svet joj se srušio” pisao je on.

Dok je još bila u šoku za šankom, on je pitao da li ipak hoće majonez. Htela je. „Hvala na poseti, uživajte!“ pisao je on dalje. „Pokušaću“, uzdahnula je ona izlazeći.

U komentarima se osetila pakost zbog ovog ishoda; neki su se pitali kako to da Sabvej ne nudi vegansku verziju majoneza, a drugi su odmahivali glavom u neverici. „Svaka joj čast što je na kraju rekla, jebiga, uzeću onda majonez“, pisao je neko. „Shvatila je da već živi u laži, pa je odlučila da nastavi dalje.“

Mene sad zanima šta se desilo sledećeg puta kad je svratila u Sabvej. Jer more je toooplooo.

Tagged:
Vegan
Sendvič
sabvej
majonez