Dobrica Veselinović za VICE: Sudbina Beograda na vodi je pitanje za građane

Četrvrti od sedam intervjua našeg predizbornog serijala.

|
feb 22 2018, 9:25am

Mladi tradicionalno ne glasaju, a još tradicionalnije "nemaju za koga". Zbog toga smo tokom predizborne kampanje za beogradske izbore sa čitaocima VICE-a pokrenuli serijal "Odluči uz VICE". U serijalu video intervjua koje objavljujemo ove nedelje postavili smo kandidatima sedam lista pitanja iz oblasti koje su čitaoci birali u onlajn anketi. Na ovaj način smo se potrudili da razgraničimo političke pozicije, stavove i ideje za razvoj glavnog grada među kandidatima i pomognemo vam da odlučite za koga će te da glasate na predstojećim izborima u Beogradu. Pošto da, treba da glasate.

Dobrica Veselinović, kandidat za odbornika liste "Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd - žuta patka - Čiji grad, Naš grad - Ksenija Radovanović", je četvrti kandidat čije dogovore na pitanja čitalaca VICE-a objavljujemo.

Inicijativa Ne Davimo Beograd široj javnosti postala je poznata zbog suprotstavljanja projektu Beograd na vodi i demonstracijama koje su prethodne dve godine povodom toga organizovali u Beogradu.

Odgovarajući na pitanje kakva je sudbina projekta Beograd na vodi ukoliko posle izbora budu u poziciji da se pitaju, Veselinović kaže da će Inicijativa "uskoro podneti tužbu za ništavost ugovora o Beogradu na vodi pred domaćim sudovima".

- Naša teza je da je moguće osporiti sam ugovor pred domaćim sudovima. Tako da ćemo sačekati da se to procesuira u našim sudovima, a onda jasno postaviti građanima šta bi bile posledice poništavanja ugovora pred međunarodnim institucijama - kaže Veselinović.

Veselinović objašnjava da je to "velika stvar" i da bi takva odluka uticala na živote ljudi.

- Isto kao što se nisu pitali šta će se dešavati sa Beogradom na vodi, ne bi bilo okej ni da se građani ne pitaju kakva je budućnost tog projekta - kaže on.

Kako je Veselinović odgovorio na ostala pitanja pogledajte u intervjuu:

Više na VICE
Vice Channels