Reklame
politika

Tužilaštvo najzad pozvalo Mariju Mali na razgovor: N1

Više od dve nedelje posle iznetih optužbi na račun gradonačelnika Siniše Malog oko rušenja u Savamaloj, tužilaštvo reaguje.

pisao VICE Srbija
02 Mart 2017, 11:16am

Foto VICE Srbija

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je danas da je uputilo poziv na razgovor Mariji Mali, bivšoj supruzi gradonačelnika Beograda Siniše Malog, javlja televizija N1.

Marija Mali je u utorak pozvana da da iskaz u vezi sa tvrdnjama oko Agencije za borbu protiv korupcije i u vezi sa svim ostalim navodima u medijima o kojima je govorila poslednjih dana, javlja ova televizija.

VICE Srbija je posle intervjua Marije Mali Kriku istražio koja je zapravo moguća krivična dela Marija Mali priznala, za koja je optužila gradonačelnika Beograda i šta Tužilaštvo treba sada da uradi.

U intervjuu za novi broj nedeljnika NIN, Marija Mali je izjavila da je "do današnjeg dana niko nije pozvao ni po jednom pitanju" vezanom za Sinišu Malog i navodno činjenje niza krivičnih dela tokom obavljanja funkcije gradonačelnika Beograda.

"Spremna sam da svoja saznanja o tome kažem nadležnim istražnim organima, ako me pozovu. Do današnjeg dana me niko nije pozvao ni po jednom pitanju", rekla je Mali u intervjuu NIN-u.

Detaljno opisujući kako je Siniša Mali postupao tokom brakorazvodne parnice, Marija Mali je rekla da se njenoj porodici "život iz korena promenio 2013. godine kada je Siniša postao Vučićev savetnik i počeo da radi posao za državu."

"Meni je zastrašujuća činjenica da je on u istom mesecu bio nasilan u porodici i u gradu, napao je mene pred našom decom ... a naočigled javnosti srušio, kako mi je rekao 'udžerice' u Savamali", rekla je ona i dodala da "slučaj rušenja u Savamali pominje(m) jer hoću da predočim da on nije slučajno mene napao, on je postao nasilan čovek na svakom planu."

Marija Mali se pita "zašto se svih ovih godina nijedan državni organ zainteresovao odakle mu to, čini mi se da je to važnije pitanje nego kako ja nisam sprečila Sinišu Malog da kupuje nekretnine na druga imena."

"Siniša Mali je zloupotrebio svoj službeni položaj da podigne celu državu na noge protiv jedne žene, majke njegovo troje dece. On ima ceo sistem koji radi za njega, ja sam u svojim pismima molila premijera samo da mi se dozvoli da imam pravedno suđenje", kaže ona.

Fotografija: Policija ispred zgrade tužilaštva na protestu Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, VICE Srbija.

Još na VICE.com

Šta Tužilaštvo treba da uradi povodom navoda Marije Mali

Branilac po službenoj dužnosti u Srbiji nije kao na filmu

Srećna nam prva EU petoljetka i još mnogo njih

Tagged:
Savamala
tužilaštvo
Marija Mali