Reklame
VICE vodič za sad i odmah

Da li je ovo najzabavnija stvar koju možete da radite na bajsu

Ovaj tip je otišao korak dalje, preskočivši usput nekoliko stepenika na polju progresa upravljanja biciklom.

pisao Uroš Dimitrijević
03 April 2018, 12:10pm

Fotografija: Fejsbuk skrinšot

Bicikl je najbolje prevozno sredstvo. Zahteva određenu fizičku aktivnost, pa je dobar za vaše zdravlje i predstavlja najekološkiji vid transporta, što ga čini dobrim za čitavu planetu, samim tim i za vaše zdravlje, opet.

Ali koliko god bajs bio dobar i apsolutni šampion na polju fizičkog zdravlja i efikasnosti, lako može da završi u zamci u koju upadnu svi faktori zdravog života – može da vam postane dosadno.

Ozbiljno, bajs je kao brokoli. Nemate šta da mu zamerite, možete čak i da uživate u njemu, da vam bude zanimljiv, ali ako ga koristite prečesto, postaće vam deo svakodnevnice i možda počnete da ga posmatrate samo kao oblik prevoza. A bajs ne želi da se tako prema njemu ophodite. Bajs vas voli, voli ovu planetu i potrebno mu je da mu istu ljubav uzvratite.

Čovek je došao do raznih ideja koje vožnju biciklom mogu učiniti zanimljivijom. Naučio je da vozi na jednom točku, da radi četvorostruki salto, spušta se niz liticu jer mu energetsko piće koje ga sponzoriše to omogućuje, a evo, Danci čak uspevaju da voze sa decom u korpi.

Međutim, ovaj tip je otišao korak dalje, preskočivši usput nekoliko stepenika na polju progresa upravljanja biciklom. Jer možete biciklom da dostavljate hranu, raznosite poštu i hvatate sitne kriminalce po pešačkim zonama, ali možda niste znali da možete da se gađate vatrometom.

Ovo je najbolja stvar koju sam video da neko radi na bajsu, a evo, znam i za čoveka koji je imao seks sa biciklom.

Teško je i pisati ovome, jer mogu jedino da ponavljam genijalno genijalno genijalno genijalno. Ovi ljudi su Crash team racing prebacili u realan život. Pa, pogledajte ovog tipa koji pali raketu zakačenu ispod guvernala i onda cilja u ove ljude na motoru ispred. Čak i da je namešteno (što najverovatnije jeste), da je najveći fejk fejkova, opet je dobro.

Što je najbolje od svega, ovakva akcija ne zahteva da budete aktivan učesnik da biste u njoj uživali, jer je vizuelno interesantna i samom posmatraču. Imate tipa koji ispaljuje vatromet sa bickle i raketu koja leti horizontalno niz ulicu, eksplodirajući uz spektar boja negde na kružnom toku. Sumnjam da u tome ne biste uživali, jer je ljudima urođeno da se oduševljavaju vatrometom.

A kada likovi ispred njega odluče da napuste motor i nastave pešaka, postaje još uzbudljivije. Koristi onaj štap sa više kugli koje se ispaljuju jedna za drugom. Bukvalno kao video igrica, samo ne skupljate jabuke usput, nemate nitro i ako upadnete u jarak, verovatno ćete slomiti barem nekoliko rebara.

Priznajem da je ovo izuzetno opasno i da se verovatno ne bih toliko oduševljavao da je raketa nekoga, recimo, pogodila u oko, pa niko ne bi trebalo ni da pokušava ovo na ulici, naročito ne u Srbiji. Jer ne bih voleo da uz levi žmigavac čekam da se uključim iz jednosmerne ulice i da mi krilo automobila pogodi vatromet.

Ali primitivni sisar u meni se ipak oduševljava ovakvim akcijama, znoje mu se dlanovi i kroz stinsute zube izgovara “Ovaj čovek je moj novi idol”.

Ipak, treba povratiti razum u glavu. Da li bih ikome preporučio da ovo radi? Ni slučajno. Da li bih ja ovo nekada uradio? Naravno da ne. Ali da li bih voleo da imam potpuno odsustvo svesti i odgovornosti prema sebi i drugima i petlju da ovo uradim? Definitivno. Pa to je bajs + vatromet. Recept za radost.

Tagged:
Vožnja
Saobraćaj
bezbednost
Bicikl
vatromet
bajs