hrana

Divni psi i hot dogovi za vrele letnje dane

Pet savršenih hot dogova upareno je sa pet prelepih pasa za ove vrele i vesele 'pasje dane' avgusta.

pisao uredništvo Munchies
07 Avgust 2017, 12:53pm

Sve fotografije:  Jack Newton

Ovaj tekst je prvobitno objavljen na Munchies

Ljudi, kako je samo vruće. Jeste li se ikad zapitali zašto se ovo zovu "pasji letnji dani?"

Je li to zbog toga kako nas vrelina jula i avgusta teraju da se lenjo izležavamo na terasi kao naši pseći kompanjoni? Ili zato što nam jezici vise dok pokušavamo da se rashladimo uskačući u bazene i držeći hektolitre margarite pri ruci u svakom trenutku? Možda je to zbog sve većeg broja komada mesa koji ukrašavaju našu roštiljsku rešetku ovih vrelih dana?

Odgovor, zapravo, nije nijedan od ponuđenih.

Pasji dani leta zovu se tako zbog Siriusa, zvezde koju su drevni Grci i Rimljani smatrali Orionovim "psom". Krajem jula, Sirius izlazi pre sunca — i ovi "pasji dani", najčešće najtopliji u godini, i dalje su deo našeg savremenog rečnika, iako malo njih zna konkretno istorijsko poreklo izraza.

Ali čak i da ga znate, budite iskreni: dva najvažnija tipa pasa koje većina nas sretne leti su domaće životinje i ukusna jestiva sorta. Zbog toga je za nas savršeno imalo smisla spojiti ta dva sveta pasa, zahvaljujući ljudima iz Social Tees NYC, njujorške organizacije za spasavanje životinja koji su sa nama podelili petoricu svojih spašenih i usvojivih štenaca za jedan pravi letnji pasji dan. Pogledajte njihov sajt ili Instagram stranicu da vidite još njihovih pasa (i drugih životinja) koji čekaju trajni dom.

A što se tiče ostatka ovih pasa... njih možete da spremite kod kuće odmah.

Naš Elote Dog počinje sa kremastim, sirastim, začinjenim grilovanim kukuruzom poznatim kao elote u Meksiku, gde je popularna ulična hrana. U ovom slučaju, skuvaćemo kukuruz i grilovati viršlu, ali ne brinite — i dalje ćemo ubaciti sve one dobre stvari koje čine elote tako popularnim i klasičnim jelom: cotija sir, majonez, limetu, ančo čile prah i čilantro.

RECEPT: Elote Dog

Zar ne biste i vi imali tako sneni pogled kad biste gledali u sočni hot dog umotan u pirinač, nori i mesni narezak? Na Havajima, mesni narezak u sušiju je najnormalnija (i najukusnija) stvar na svetu; ponekad su dve vrste slanog, izdašnog mesa bolji nego jedna (a pirinčano sirće u suši pirinču leže samo tako).

RECEPT: Spam Musubi Hot Dog

Jedina stvar koja nam je pala na pamet da usavršimo ovaj klasični vijetnamski sendvič bila je da mu dodamo hot dog i uopšte nismo ludi što smo to uradili. Ovaj hot dog servira se na bagetu premazanom paštetom, uz prilog od krastavaca, čilantra, mente, ukiseljene šargarepe i daikona.

RECEPT: Banh Mi Hot Dog

Za štenca tipa više-je-više u vašem životu, na ovaj hot dog nabacano je... pa... sve. Ne, ozbiljno. Tu je mini burger, kriška lubenice, salata od makarona, kupus salata, krompir salata i kukuruz — samo treba da donesete pivo i ostatak roštilja vam je već u ruci.

RECEPT: Everything But the Grill Hot Dog

Ponekad ste toliko gladni da se zagledate u daljinu kao ovaj naš prijatelj gore. To su vremena kad vam je potrebno da vam hot dog bude serviran kao dva jela u jednom. U tim prilikama —uz "Everything But the Grill Dog" — smemo li da vam preporučimo Hot Dog Parmezan? Delom pica, delom parmiđana, ovaj recept koji je lako zgotoviti počinje sa ćiabatom umesto s običnom kiflom, a punjen je paradajz sosom, topljenom mocarelom, svežim bosiljkom, hlebnim mrvicama i parmezanom. To je jedan hot dog i po.

RECEPT: Hot Dog Parmezan

Samo ne zaboravite da držite ove super hot dogove van domašaja ovih drugih pasa — ni oni neće moći da im odole. Živeo Siriuse, najveći psu od svih.

Još na VICE.com

Nezamislivo: Gordon Remzi je pohvalio nečije kuvanje na Tviteru

Psi lažu da bi dobili ono šta žele, kaže istraživanje

Pričali smo sa Entonijem Bordejnom o njegovom omiljenom leku za mamurluk i Donaldu Trampu

Tagged:
psi
hot dog